Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lauku pīrāgs - kartupeļu un maltās gaļas sacepums

2013. gada 11. februāris
Foto: aiga upeniece
Pagatavošana
60 min
1. Šī recepte ir aizgūta no angļu virtuves, tai ir dažādas variācijas, katrs var pielāgot savai garšai, kā arī variēt ar sastavdaļām (mazāk sīpolu, mazāk burkānu utt.).
2. Liekam vārīties kartupeļus.
3. Kamēr kartupeļi vārās, pannā ielejam nedaudz eļļas, ieliekam malto gaļu, sagrieztos sīpolus, ķiplokus, visu apbrūnina, tad pievieno smalki sagrieztos burkānus, nedaudz apcepam, pievienojam zirnīšus (ja saldētie, tad pacep vēl, ja no bundžas, tad vairs necep, lai neizjūk).
4. Nolejam liekos taukus.
5. Pieliekam ēdamkaroti miltu, rūpīgi izmaisam, tad pievienojam glāzi ūdens. Nedaudz pasautējam (5 minūtes). Pievienojam sāli, piparus un visu rūpīgi samaisam.
6. Pa to laiku kartupeļi būs izvārījušies, nokāšam un taisām kartupeļu biezputru, pievienojot nedaudz sviesta un sāls, rūpīgi izmīcām ar kartupeļu stampu.
7. Cepeštraukā liekam sacepto gaļu, rūpīgi nolīdzinam virsmu, lai vienmērīgi. Tad virsū klājam kartupeļu biezputru, arī rūpīgi nolīdzinām, tā, lai ir divas kārtas - viena no gaļas, otra - kartupeļu biezputras.
8. Liek cepamtrauku cepeškrāsnī 200 C uz 30 minūtēm. Var pa virsu uzkaisīt sarīvētu sieru, bet tas pēc izvēles.
9. Pēc 30 minūtēm pīrāgs ir gatavs, virsējā kartupeļu masa būs nedaudz apbrūnējusi.
10. Var pasniegt ar krējumu, gurķīti, kādiem salātiņiem, var ēst tā pat.
11. Labu apetīti!
Uz augšu