Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Baltvinā sautēta vista

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 svaiga vai saldēta vista
  • 2 ēd. k. augu eļļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 tējk. balto piparu
  • 200 ml baltvīna
  • 1 ēd. k. vīna etiķa
  • 200 ml no vistas buljona kubiņa
  • 2 burkāni
  • 200 g mazo sīpolu
  • 1 ēd. k. svaiga, samalcināta vai 1 tējk. kaltēta estragona
  • 1 ēd. k. kviešu miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Baltvīns bagātina vistas galu ar aromātu, ko lieliski papildina burkāni un sīpoli.
  2. Gatavošanas laiks: apm. 1st. no kuras 30 min. sautēšanai.
  3. Vistu sadala 8 gabalos. Ja vista ir saldēta, tad gabali ir jānosusina. Tad vienmērīgi apcep un liek katliņā ar vāku. Pieliek sāli un piparus.
  4. Klāt pielej baltvīnu, vīna etiķi un vistas kubika buljonu. Sautē 20 minūtes.
  5. Burkānus notīra, sagriež biezās šķēlēs un apcep eļļā kopā ar sīpoliem.
  6. Klāt pievieno dārzeņus un turpina sautēt vēl 10 minūtes.
  7. Bagātina ar estragonu. Buljonu iebiezina ar kviešu miltu un auksta ūdens maisījumu. Vāra apm. 3—5 min.
    Ēdienu pasniedz ar makaroniem vai rīsiem un svaigu dārzeņu salātiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Tomātu zupa ar dārzeņiem un pupiņām

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas