Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Baltvinā sautēta vista

2005. gada 10. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Baltvīns bagātina vistas galu ar aromātu, ko lieliski papildina burkāni un sīpoli.
2. Gatavošanas laiks: apm. 1st. no kuras 30 min. sautēšanai.
3. Vistu sadala 8 gabalos. Ja vista ir saldēta, tad gabali ir jānosusina. Tad vienmērīgi apcep un liek katliņā ar vāku. Pieliek sāli un piparus.
4. Klāt pielej baltvīnu, vīna etiķi un vistas kubika buljonu. Sautē 20 minūtes.
5. Burkānus notīra, sagriež biezās šķēlēs un apcep eļļā kopā ar sīpoliem.
6. Klāt pievieno dārzeņus un turpina sautēt vēl 10 minūtes.
7. Bagātina ar estragonu. Buljonu iebiezina ar kviešu miltu un auksta ūdens maisījumu. Vāra apm. 3—5 min.
Ēdienu pasniedz ar makaroniem vai rīsiem un svaigu dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu