Sākums > Receptes > Deserti

Suflē ar persikiem un marakuju

2013. gada 2. februāris
Foto: Antuanete Sniķere
Pagatavošana
40 min
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190*C temperatūrai. 4 suflē trauciņus (stikla vai keramikas) viegli ietauko ar rapšu eļļu.
2. Katrā trauciņā iekaisa 1 tējkaroti pūdercukura. Suflē trauciņus sarindo uz cepamās plāts.
3. Persikus liek virtuves kombainā un sakuļ viendabīgā masā. 1/2 tases persiku biezeņa samaisa ar marakujas mīkstumu. Atlikušos persikus samaisa ar 1/4 tases pataupītā konservu šķidruma.
4. Olu baltumus liek bļodā un kuļ ar elektrisko rokas mikseri, līdz izveidojas mīkstas putas. Pakāpeniski ieber atlikušo cukuru un olu baltumus sakuļ stingrās putās.
5. Persiku un marakujas biezeni viegli iecilā sakultajos olu baltumos. Gatavo maisījumu ar karoti liek suflē trauciņos un malas nolīdzina ar pirkstu.
6. Suflē liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini. Gatavos suflē apkaisa ar pūdercukuru un tūlīt pasniedz galdā ar atlikušo persiku biezeni.
7. Labu apetīti!
Uz augšu