-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Vistas gaļa ar kariju un mandelēm
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g vistas fileju
-
40 g mandeļu skaidiņu
-
150 g krējuma
-
200 ml vistas buljona
-
3-4 tējk. karija pulvera
-
1 sīpols
-
1 daiviņa/s ķiploka
-
3 ēd. k. kausēta sviesta
-
1-2 tējk. citronu sulas
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Vistas gaļu nomazgā un nosusina, ar nazi perpendikulāri šķiedrām sagriež plānās strēmelēs.
-
Sīpolus un ķiplokus smalki sakapā.
-
Sakarsē pannu bez taukvielām.
-
Maisot apgrauzdē tajā mandeļu skaidiņas, līdz tās paliek zeltaini brūnas un sāk patīkami smaržot. Mandeles no pannas noņem.
-
Sakarsē 1 ēd. k. kausēta sviesta un krietni apcep tajā pusi gaļas. Tāpat rīkojas ar otro gaļas porciju. Pēc tam noņem gaļu no pannas.
-
Sakarsē pannā atlikušās taukvielas, cep sīpolus un ķiplokus, līdz tie paliek caurspīdīgi.
-
Pielej buljonu un krējumu, mērci maisot vāra un iebiezina, līdz tā kļūst līdzīga biezam krējumam.
-
Pēc garšas pieliek sāli, piparus, karija pulveri un citrona sulu.
-
Vistas gabaliņus ieliek gatavajā mērcē un uzkarsē, piemaisa ēdienam grauzdētas mandeļu skaidiņas.
Pasniedz kopā ar indiešu maizi vai rīsiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs