Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zaļo zirnīšu un vistas gaļas sacepums

2013. gada 31. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Zirņu pākstis gareniski sagriež tievās strēmelītēs.
2. Noskalo piparmētras.
3. Uzvāra pietiekami daudz sālsūdens kopā ar piparmētrām.
4. Zirņu pākstis un zaļos zirnīšus vāra tajā apmēram 10-15 minūtes. Nokāš, strauji noskalo zem auksta ūdens atdzesē un labi notecina.
5. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. 10 minūtes apcep no visām pusēm vistas filejas.
6. Gaļu atdzesē, pēc tam sagriež tievās strēmelītēs.
7. Sakarsē sviestu. Apcep tajā 2 ēd. k. miltu.
8. Pielej dārzeņu buljonu un krējumu. Uzvāra, ļauj 15 minūtes lēni vārīties, ik pa laikam apmaisot. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
9. Visbeidzot piemaisa sieru un noņem no uguns.
10. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsēlīdz 200 grādu temperatūrai.
11. Sīpolu pārgriež uz pusēm, šķērsām sagriež šķēlītēs un apviļā atlikušajos miltos. Sakarsē atlikušo eļļu, cep tajā sīpolus.
12. Iesmērē ar taukvielām veidni.
13. Liek tajā zirņus, pākstis un gaļu.
14. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar apceptajiem sīpoliem.
15. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
16. Labu apetīti!
Uz augšu