Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zaļo zirnīšu un vistas gaļas sacepums

Zaļo zirnīšu un vistas gaļas sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g cukurzirņu pākšu
  • 500 g zaļo zirnīšu (vislabāk saldētos)
  • 50 g Gouda siera
  • 500 g vistas filejas
  • 1 liels sīpols
  • 1 saišķītis piparmētru
  • 2 ēd. k. sviesta
  • 5 ēd. k. miltu
  • 1 /4 l dārzeņu buljona
  • 3 ēd. k. eļļas
  • 200 g saldā krējuma
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Zirņu pākstis gareniski sagriež tievās strēmelītēs.
  2. Noskalo piparmētras.
  3. Uzvāra pietiekami daudz sālsūdens kopā ar piparmētrām.
  4. Zirņu pākstis un zaļos zirnīšus vāra tajā apmēram 10-15 minūtes. Nokāš, strauji noskalo zem auksta ūdens atdzesē un labi notecina.
  5. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. 10 minūtes apcep no visām pusēm vistas filejas.
  6. Gaļu atdzesē, pēc tam sagriež tievās strēmelītēs.
  7. Sakarsē sviestu. Apcep tajā 2 ēd. k. miltu.
  8. Pielej dārzeņu buljonu un krējumu. Uzvāra, ļauj 15 minūtes lēni vārīties, ik pa laikam apmaisot. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  9. Visbeidzot piemaisa sieru un noņem no uguns.
  10. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsēlīdz 200 grādu temperatūrai.
  11. Sīpolu pārgriež uz pusēm, šķērsām sagriež šķēlītēs un apviļā atlikušajos miltos. Sakarsē atlikušo eļļu, cep tajā sīpolus.
  12. Iesmērē ar taukvielām veidni.
  13. Liek tajā zirņus, pākstis un gaļu.
  14. Pārlej ar mērci un pārkaisa ar apceptajiem sīpoliem.
  15. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
  16. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas