-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Zaļo zirnīšu un vistas gaļas sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 g cukurzirņu pākšu
-
500 g zaļo zirnīšu (vislabāk saldētos)
-
50 g Gouda siera
-
500 g vistas filejas
-
1 liels sīpols
-
1 saišķītis piparmētru
-
2 ēd. k. sviesta
-
5 ēd. k. miltu
-
1 /4 l dārzeņu buljona
-
3 ēd. k. eļļas
-
200 g saldā krējuma
-
Pipari
-
Rīvēts muskatrieksts
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Zirņu pākstis gareniski sagriež tievās strēmelītēs.
-
-
Uzvāra pietiekami daudz sālsūdens kopā ar piparmētrām.
-
Zirņu pākstis un zaļos zirnīšus vāra tajā apmēram 10-15 minūtes. Nokāš, strauji noskalo zem auksta ūdens atdzesē un labi notecina.
-
Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. 10 minūtes apcep no visām pusēm vistas filejas.
-
Gaļu atdzesē, pēc tam sagriež tievās strēmelītēs.
-
Sakarsē sviestu. Apcep tajā 2 ēd. k. miltu.
-
Pielej dārzeņu buljonu un krējumu. Uzvāra, ļauj 15 minūtes lēni vārīties, ik pa laikam apmaisot. Pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
-
Visbeidzot piemaisa sieru un noņem no uguns.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsēlīdz 200 grādu temperatūrai.
-
Sīpolu pārgriež uz pusēm, šķērsām sagriež šķēlītēs un apviļā atlikušajos miltos. Sakarsē atlikušo eļļu, cep tajā sīpolus.
-
Iesmērē ar taukvielām veidni.
-
Liek tajā zirņus, pākstis un gaļu.
-
Pārlej ar mērci un pārkaisa ar apceptajiem sīpoliem.
-
Cep cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādu temperatūrā.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs