Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Rupjmaizes saldā zupa

Rupjmaizes saldā zupa

FOTO: Shutterstock.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g rupjmaizes
  • 250 g žāvēti augļi
  • 850 ml ūdens
  • 5 -8 ēd.k. upeņu ievārījums
  • 0.5 -1 tējk. kanēlis
  • Cukurs
  • 0.5 l saldais krējums
  • 2 ēd.k. cukurs
  • 2 tējk. vanilīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Rupjmaizi sagriež nelielos gabaliņos un liek cepečkrāsnī uz 180 grādiem grauzdēties, ik pa laikam apmaisa (var izmantot jau sakaltušu rupjmaizi, nebūs jāgrauzdē).
  2. Kad rupjmaize apgrauzdēta, liek katlā, pielej verdošu ūdeni un uzliekot vāku, atstāj uz 30min.
  3. Žāvētos augļus (es ņēmu plūmes, rozīnes un aprikozes) aplej ar verdošu ūdeni, nokāš un pievieno rupjmaizei.
  4. Tad pievieno ievārījumu, kanēli, cukuru (pēc garšas-šķiet liku 4-5 ēd.k.) un vāra 25-30 min. (lai augļi paliek mīksti).
  5. Pasniedz atdzisušu ar putukrējumu. Var pārkaisīt ar kanēli, ja garšo :)

    Labu apetīti!
    Pasniedz atdzisušu ar putukrējumu. Var pārkaisīt ar kanēli,...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu pudiņš

Zemeņu pudiņš

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas