Sākums > Receptes > Deserti

Rupjmaizes saldā zupa

2013. gada 30. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
45 min
1. Rupjmaizi sagriež nelielos gabaliņos un liek cepečkrāsnī uz 180 grādiem grauzdēties, ik pa laikam apmaisa (var izmantot jau sakaltušu rupjmaizi, nebūs jāgrauzdē).
2. Kad rupjmaize apgrauzdēta, liek katlā, pielej verdošu ūdeni un uzliekot vāku, atstāj uz 30min.
3. Žāvētos augļus (es ņēmu plūmes, rozīnes un aprikozes) aplej ar verdošu ūdeni, nokāš un pievieno rupjmaizei.
4. Tad pievieno ievārījumu, kanēli, cukuru (pēc garšas-šķiet liku 4-5 ēd.k.) un vāra 25-30 min. (lai augļi paliek mīksti).
5. Pasniedz atdzisušu ar putukrējumu. Var pārkaisīt ar kanēli, ja garšo :)

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu