-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Pīrāgs ar vistas gaļu un tomātiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Veidne ar diametru 26 cm
-
100 g sviesta
-
200 g miltu
-
Sāls
-
3 olas
-
Saldais paprikas pulveris
-
400 g vistas filejas
-
1 ēd. k. kausētā sviesta
-
1 neliela sarkanā paprika
-
400 g tomātu
-
1 saišķītis pētersīļu
-
300 g Ricotta siera vai vājpiena biezpiena
-
100 g saldā krējuma
-
2 daiviņas ķiploka
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
85 min.
-
Sviestu, miltus, 1 krietnu šķipsniņu sāls un 1 olu samīca, līdz izveidojas gluda mīkla.
-
Ar mīklu izklāj veidni, izveido arī apmali. Ieliek ledusskapī.
-
-
Sakarsē kausēto sviestu. Uz lielas uguns maisot, pamatīgi apcep tajā gaļas gabaliņus.
-
Pēc tam noņem tos no pannas un uzkaisa mazliet sāli, piparus un paprikas pulveri.
-
Papriku iztīra un sagriež mazos kubiņos.
-
Tomātiem novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
-
Pētersīļu lapiņas smalki sakapā.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 160 grādiem, trešo daļu no tomātiem un gaļas noliek sāņus.
-
Sakuļ Ricotta sieru, krējumu un atlikušās olas. Piespiež klāt ķiploku daiviņas.
-
Pievieno pētersīļus, gaļu, papriku un tomātus, garšai pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.
-
Uz mīklas pamatnes uzsmērē sagatavoto Ricotta siera masu.
-
Liek cepeškrāsnī 160 grādos un cep 30 minūtes.
-
Pēc tam virsū uzliek atlikušos tomātus un gaļas gabaliņus un cep tālāk vēl 10 minūtes.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs