Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Pīrāgs ar vistas gaļu un tomātiem

Pīrāgs ar vistas gaļu un tomātiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Veidne ar diametru 26 cm
  • 100 g sviesta
  • 200 g miltu
  • Sāls
  • 3 olas
  • Saldais paprikas pulveris
  • 400 g vistas filejas
  • 1 ēd. k. kausētā sviesta
  • 1 neliela sarkanā paprika
  • 400 g tomātu
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 300 g Ricotta siera vai vājpiena biezpiena
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 daiviņas ķiploka
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Sviestu, miltus, 1 krietnu šķipsniņu sāls un 1 olu samīca, līdz izveidojas gluda mīkla.
  2. Ar mīklu izklāj veidni, izveido arī apmali. Ieliek ledusskapī.
  3. Gaļu sagriež gabaliņos.
  4. Sakarsē kausēto sviestu. Uz lielas uguns maisot, pamatīgi apcep tajā gaļas gabaliņus.
  5. Pēc tam noņem tos no pannas un uzkaisa mazliet sāli, piparus un paprikas pulveri.
  6. Papriku iztīra un sagriež mazos kubiņos.
  7. Tomātiem novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
  8. Pētersīļu lapiņas smalki sakapā.
  9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 160 grādiem, trešo daļu no tomātiem un gaļas noliek sāņus.
  10. Sakuļ Ricotta sieru, krējumu un atlikušās olas. Piespiež klāt ķiploku daiviņas.
  11. Pievieno pētersīļus, gaļu, papriku un tomātus, garšai pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.
  12. Uz mīklas pamatnes uzsmērē sagatavoto Ricotta siera masu.
  13. Liek cepeškrāsnī 160 grādos un cep 30 minūtes.
  14. Pēc tam virsū uzliek atlikušos tomātus un gaļas gabaliņus un cep tālāk vēl 10 minūtes.
  15. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas