Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pīrāgs ar vistas gaļu un tomātiem

2013. gada 28. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
85 min
1. Sviestu, miltus, 1 krietnu šķipsniņu sāls un 1 olu samīca, līdz izveidojas gluda mīkla.
2. Ar mīklu izklāj veidni, izveido arī apmali. Ieliek ledusskapī.
3. Gaļu sagriež gabaliņos.
4. Sakarsē kausēto sviestu. Uz lielas uguns maisot, pamatīgi apcep tajā gaļas gabaliņus.
5. Pēc tam noņem tos no pannas un uzkaisa mazliet sāli, piparus un paprikas pulveri.
6. Papriku iztīra un sagriež mazos kubiņos.
7. Tomātiem novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
8. Pētersīļu lapiņas smalki sakapā.
9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 160 grādiem, trešo daļu no tomātiem un gaļas noliek sāņus.
10. Sakuļ Ricotta sieru, krējumu un atlikušās olas. Piespiež klāt ķiploku daiviņas.
11. Pievieno pētersīļus, gaļu, papriku un tomātus, garšai pieliek sāli, piparus un paprikas pulveri.
12. Uz mīklas pamatnes uzsmērē sagatavoto Ricotta siera masu.
13. Liek cepeškrāsnī 160 grādos un cep 30 minūtes.
14. Pēc tam virsū uzliek atlikušos tomātus un gaļas gabaliņus un cep tālāk vēl 10 minūtes.
15. Labu apetīti!
Uz augšu