Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Laša fileja ar cukīni un tomātiem

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Ceru, ka noderēs... :)
Pagatavošana
30 min
1. Laša filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusin. Ja palikušas asakas, tās vislabāk izņemt ar pinceti. Apslaka ar citrona sulu, uzkaisa sāli un piparus un apsegtus novieto aukstumā.
2. Nomazgā cukīni, nogriež abus galiņus, gareniski sadala četrās daļās un sagriež kubiciņos. Ķiploku nomizo, tomātus applaucē, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sēklas. Augļu mīkstumu sagriež kubiciņos.
3. Pannā sakarsē pusi eļļas, pievieno cukīni un mazu brītiņu pasautē. Uzspiež virsū ķiploku, samazina uguni. Liek klāt tomātus, samaisa, pievieno sāli, piparus un timiānu. Uzliek vāku un mērenā karstumā sautē 10 minūtes.
4. Pa to laiku pannā uzkarsē atlikušo eļļu, liek tajā laša filejas un nedaudz samazina uguni. Cep no abām pusēm apmēram 4 minūtes. Apgroza uzmanīgi!
5. Dārzeņus nogaršo un liek uz šķīvjiem. Pāri pārliek laša fileju un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kas pārkaisīti ar pētersīļiem.

Labu apetīti!
Uz augšu