Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vīnes kanēļa kūka

Vīnes kanēļa kūka

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Laiks iemēģināt roku konditorejā! :) Cepam, cepam, neslinkojam!
Neaizmirsti gatavu kūku pārkaisīt ar pūdercukuru.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pildījumam:
  • 3 ēd. k. rozīņu
  • 3 ēd. k. ruma
  • 250 g maltu mandeļu
  • 50 g cukura
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • 1 naža gals malta kardamona
  • 1 tējk. citrona miziņas
  • 5 ēd. k. saldā krējuma
  • 150 g marcipāna masas
  • Mīklai
  • 250 g vājpiena biezpiena
  • 435 g miltu
  • 100 g cukura
  • 6 ēd. k. piena
  • 1 ola
  • 1/8 l eļļas
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 paciņa cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Rozīnes nomazgā ar karstu ūdeni, nosusina un rupji sasmalcina, pārlej ar rumu.
  2. Mandeles sajauc ar cukuru, kanēli, kardamonu, citronu miziņu, rozīnēm, kas piesūcinātas ar rumu un saldo krējumu.
  3. Marcipānu sagriež plānās šķēlītēs un pievieno klāt.
  4. Biezpienam nospiež lieko šķidrumu un sajauc ar pienu, olu, eļļu, cukuru, vaniļas cukuru un cepamo pulveri, miltus, visu kopā samīca, līdz veidojas valkana mīkla.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  6. Mīklu izrulē uz miltiem apkaisītās virsmas, lai iegūtu apmēram 40X25 cm lielu taisnstūri. No garākās malas nogriež apmēram 2 cm platu strēmelīti.
  7. Mīklu liek uz plāts, kas ieziesta ar taukvielām, uz mīklas liek marcipānu un mandeļu pildījumu.
  8. Garākās malas uzrulē gandrīz līdz vidum. Mīklas strēmelīti sadala četrās daļās, liek šķērsam pāri kūkai un piespiež.
  9. 50 - 60 minūtes cep cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā zeltaini brūnu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas