-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Sacepums laucinieku gaumē
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg miltainu kartupeļi
-
400 g teļa gaļas
-
2 sīpoli
-
5 ēd. k. krējuma
-
50 g siera Gouda
-
400 ml piena
-
3 diļļu kāti
-
1 ola
-
Rīvēts muskatrieksts
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
100 min.
-
Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos.
-
Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
-
Ieziež ar sviestu karstumizturīgu veidni.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
-
Samīca teļa malto gaļu, kērjumu un sīpolus, pievieno sāli un piparus.
-
Veidnes pamatni noklāj ar 1/3 no kartupeļu šķēlēm.
-
Uz tām uzliek pusi no maltās teļa gaļas.
-
Atkal liek kārtu kartupeļu un otru pusi gaļas. Kā pēdējo sacepuma kārtu atkal liek kartupeļu šķēles.
-
Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
-
No diviem kātiem noplūc diļļu zaļumus. Samaisa ar pienu un olu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu.
-
Sakulto pienu ar olu pārlej pāri visam sacepumam, bet raugās, lai tiktu pārliets vienmērīgi.
-
Sacepumam pa virsu uzliek sviesta piciņas, pēc tam veidni liek cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā un cep 1 stundu.
Rotā ar atlikušajām dillēm.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs