Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sacepums laucinieku gaumē

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
100 min
1. Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos.
2. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.
3. Ieziež ar sviestu karstumizturīgu veidni.
4. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
5. Samīca teļa malto gaļu, kērjumu un sīpolus, pievieno sāli un piparus.
6. Veidnes pamatni noklāj ar 1/3 no kartupeļu šķēlēm.
7. Uz tām uzliek pusi no maltās teļa gaļas.
8. Atkal liek kārtu kartupeļu un otru pusi gaļas. Kā pēdējo sacepuma kārtu atkal liek kartupeļu šķēles.
9. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.
10. No diviem kātiem noplūc diļļu zaļumus. Samaisa ar pienu un olu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu.
11. Sakulto pienu ar olu pārlej pāri visam sacepumam, bet raugās, lai tiktu pārliets vienmērīgi.
12. Sacepumam pa virsu uzliek sviesta piciņas, pēc tam veidni liek cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā un cep 1 stundu.
Rotā ar atlikušajām dillēm.

Labu apetīti!
Uz augšu