Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vaniļas cepumi ar medu

Vaniļas cepumi ar medu

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g mīksta sviesta
  • 4 ēd. k. šķidra medus
  • 2 olas
  • 2 vaniļas pākstis
  • 250 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sviestu ieliek bļodā, pievieno medu un olas. Ar rokas miksera putojamo slotiņu sakuļ gaisīgā masā.
  2. Vaniļas pākstis gareniski atver, ar nazi izkasa sēkliņas un piemaisa sakultajām sviestam.
  3. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Samaisa miltus kopā ar cepamo pulveri un pakāpeniski pa daļām iestrādā sakultajā sviestā.
  5. Ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru plāti.
  6. Ar tējkaroti ņem no mīklas nelielas piciņas un liek uz plāts.
  7. Cepumus cep cepeškrāsnī ( 180 grādos temperatūras) apmēram 10 minūtes zeltaini brūnus.
  8. P.S. No pākstīm izkaisīto sēkliņu vietā varat izmantot arī 2 paciņas vaniļas cukura vai 3 tējk. kanēļa pulvera, piemaisot to cepumu mīklai.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA