Timiānu un rozmarīnu nomazgā, saplucina un ieliek bļodā.
Pieliek nomizotu un izspiestu ķiploku.
Izspiež citrona sulu, sajauc ar 4 ēd. k. olīveļļas un garšaugiem. Pievieno sāli un piparus.
Gaļas šķēles citu citai līdzās izvieto uz šķīvja un kārtīgi salaista ar marinādi.
Apsedz un atstāj uz 2-3 stundām ievilkties, tās šajā laikā vairākas reizes apgriežot.
Tomātus applaucē un nomizo. Izgriež tomātiem kātiņu pamatnes un atbrīvojas no sēklām.
Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. Cep tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini.
Pievieno sagrieztus tomātus, sagrieztus olīves, sāli un piparus.
Uzliek vāku un sautē uz mazas uguns 15 minūtes.
Gaļu šķēles izņem no marinādes un nosusina.
Atlikušo eļļu sakarsē platā pannā. Gaļas šķēles atkarībā no biezuma, no vienas puses un no otras puses cep apmēram 12-15 minūtes.
Baziliku noskalo, noplūc lapiņas un sagriež strēmelītēs.
Tomātiem pēc garšas pieliek piparus un sāli.
Visam klāt pieliek apmēram 1 ēd. k. sasmalcināta bazilika.
Gaļas šķēles kopā ar dārzeņiem sakārto uz šķīvja, apkaisa ar atlikušo baziliku un pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
4 cūkgaļas šķēles (katra apmēram 180 g katra)
600 g miltainu tomātu
100 g melno olīvu bez kauliņiem
3 timiāna zariņi
1 rozmarīna zariņš
2 daiviņa/s ķiploka
1/2 citrona
1 neliels sīpols
1 bazilika pušķītis
6 ēd. k. olīveļļas
Sāls
Pipari
-->
Pagatavošana
160 min.160 min.
Timiānu un rozmarīnu nomazgā, saplucina un ieliek bļodā.
Pieliek nomizotu un izspiestu ķiploku.
Izspiež citrona sulu, sajauc ar 4 ēd. k. olīveļļas un garšaugiem. Pievieno sāli un piparus.
Gaļas šķēles citu citai līdzās izvieto uz šķīvja un kārtīgi salaista ar marinādi.
Apsedz un atstāj uz 2-3 stundām ievilkties, tās šajā laikā vairākas reizes apgriežot.
Tomātus applaucē un nomizo. Izgriež tomātiem kātiņu pamatnes un atbrīvojas no sēklām.
Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. Cep tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini.
Pievieno sagrieztus tomātus, sagrieztus olīves, sāli un piparus.
Uzliek vāku un sautē uz mazas uguns 15 minūtes.
Gaļu šķēles izņem no marinādes un nosusina.
Atlikušo eļļu sakarsē platā pannā. Gaļas šķēles atkarībā no biezuma, no vienas puses un no otras puses cep apmēram 12-15 minūtes.
Baziliku noskalo, noplūc lapiņas un sagriež strēmelītēs.
Tomātiem pēc garšas pieliek piparus un sāli.
Visam klāt pieliek apmēram 1 ēd. k. sasmalcināta bazilika.
Gaļas šķēles kopā ar dārzeņiem sakārto uz šķīvja, apkaisa ar atlikušo baziliku un pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri