Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas šķēlītes garšaugu (tomātu, olīvu, bazilika, timiāna) marinādē

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
160 min
1. Timiānu un rozmarīnu nomazgā, saplucina un ieliek bļodā.
2. Pieliek nomizotu un izspiestu ķiploku.
3. Izspiež citrona sulu, sajauc ar 4 ēd. k. olīveļļas un garšaugiem. Pievieno sāli un piparus.
4. Gaļas šķēles citu citai līdzās izvieto uz šķīvja un kārtīgi salaista ar marinādi.
5. Apsedz un atstāj uz 2-3 stundām ievilkties, tās šajā laikā vairākas reizes apgriežot.
6. Tomātus applaucē un nomizo. Izgriež tomātiem kātiņu pamatnes un atbrīvojas no sēklām.
7. Sakarsē 1 ēd. k. eļļas. Cep tajā sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini.
8. Pievieno sagrieztus tomātus, sagrieztus olīves, sāli un piparus.
9. Uzliek vāku un sautē uz mazas uguns 15 minūtes.
10. Gaļu šķēles izņem no marinādes un nosusina.
11. Atlikušo eļļu sakarsē platā pannā. Gaļas šķēles atkarībā no biezuma, no vienas puses un no otras puses cep apmēram 12-15 minūtes.
12. Baziliku noskalo, noplūc lapiņas un sagriež strēmelītēs.
13. Tomātiem pēc garšas pieliek piparus un sāli.
14. Visam klāt pieliek apmēram 1 ēd. k. sasmalcināta bazilika.
15. Gaļas šķēles kopā ar dārzeņiem sakārto uz šķīvja, apkaisa ar atlikušo baziliku un pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem.

Labu apetīti!
Uz augšu