Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Bulciņas ar saulespuķu sēkliņām

Bulciņas ar saulespuķu sēkliņām

FOTO: Sandra Damlice

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 glāze piena
  • 2.5 - 3 glāzes kviešu miltu
  • 50 g svaiga rauga
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 3 - 4 ēd. k. augu eļļas
  • 1 tējk. sāls
  • 1.5 -2 ēd. k. cukura
  • Bulciņām:
  • Cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • Lobītas saules puķu sēkliņas (labāk cepeškrāsnī pagrauzdēt)
  • Sakulta ola
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Mīkla:
  2. Uzsildītā pienā izšķīdina sāli, cukuru un raugu.
  3. Pievieno izkausētu taukvielu.
  4. Ber klāt miltus (vislabāk- sijājot ar sietiņu). Vispirms jauc ar karoti, tad mīca ar roku, pa daļām lejot klāt augu eļļu. Pareizās proporcijās iejaukta, šī mīkla absolūti nelīp pie rokām. (Dažreiz milti nav pietiekami briedīgi, tāpēc ir jāber vairāk, un šādā gadījumā jāpievieno lieka karote eļļas.)
  5. Sagatavoto mīklu neraudzē, bet ievieto uz pusstundu ledusskapī vai vēsumā. Pēc izturēšanas vēsumā mīkla gatava cepšanai.
  6. Pēc iespējas plānāk izrullē mīklu (Kā redziet mīklai nevajag miltus un tā ļoti labi rullējas)
    Pēc iespējas plānāk izrullē mīklu (Kā redziet mīklai nevajag...

    FOTO: Sandra Damlice

  7. Uzsmērē sakulto olu. Plānu kārtu var nepūlēties likt.
    Uzsmērē sakulto olu. Plānu kārtu var nepūlēties likt.

    FOTO: Sandra Damlice

  8. Jāuzkaisa grauzdētas saules puķu sēkliņas.
    Jāuzkaisa grauzdētas saules puķu sēkliņas.

    FOTO: Sandra Damlice

  9. Pārkaisa ar vaniļas cukuru (apm 10 g)
    Pārkaisa ar vaniļas cukuru (apm 10 g)

    FOTO: Sandra Damlice

  10. Pārkaisa ar cukuru. Tā, lai ola uzsūc.
    Pārkaisa ar cukuru. Tā, lai ola uzsūc.

    FOTO: Sandra Damlice

  11. Sarullē.
    Sarullē.

    FOTO: Sandra Damlice

  12. Sagriež apmēram pa 2 cm.
    Sagriež apmēram pa 2 cm.

    FOTO: Sandra Damlice

  13. Kārto uz plātes uzceļot mazliet uz augšu vidiņu.
    Kārto uz plātes uzceļot mazliet uz augšu vidiņu.

    FOTO: Sandra Damlice

  14. Pēc apm 20 min. 180 grādos bulciņas izskatīsies šādi.

    Labu apetīti!
    Pēc apm 20 min. 180 grādos bulciņas izskatīsies šādi.

Lab...

    FOTO: Sandra Damlice

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas