Sarkano turcijas lēcu zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • Sarkanās lēcas - daudzums pēc saviem ieskaitem, atkarībā, cik biezu zupiņu vēlaties, vāroties tās neuzbriest, bet izjūk
  • Ūdens
  • Smalkā sāls
  • Olīveļļa
  • Žāvēts cauraudzis speķa/gaļas - neliels gabaliņš
  • 1 gab. sīpoli
  • 1 daiviņa ķiploks
  • 1 vai 2 gab. selerijas kāti
  • 1 gab. burkāni
  • 1 gab. tomāti
  • Citronpipari
  • Svaigi timiāna kātiņi
  • 1 gab. kartupeļi
  • 1 gab. laurlapa
  • Svaigi pētersīļi
  • 1 ēdamk. kausētais siers bez piedevām (klasiskais)

Pagatavošana

60 min.
  1. * Par pamatu ņēmu Elīna Surikāts ievietoto recepti, bet gatavoju citādāk un izdarīju nelielas novirzes sastāvdaļās. Paldies Elīnai! :)
  2. Uzliekam vārīties ūdeni, sagaidām, kad sāk burbuļot.
  3. Pa to laiku sagatavojam zupas pamatu:
  4. Pannā ielejam olīveļļu, uzkarsējam.
  5. Sagriežam mazos gabaliņos žāvēto gaļiņu ar speķīti, sīpolu un ķiploku, visu kopā apcepam pannā līdz vieglam brūnumam.
  6. Tad pievienojam gabalos sagrieztu selerijas kātu, tomātu un sarīvētu burkānu.
  7. Nedaudz pacepjam (kādas 2, 3 minūtes).
  8. Pievienojam arī lēcas, citronpiparus, timiānu un sāli.
  9. Visu nedaudz atkal pacepjam (kādas 5 minūtes) uz vidējas uguns.
  10. Tad šo visu liekam katlā ar verdošu ūdeni, pievienojam mazos gabalos sagrieztu kartupeli un laurlapu. V
  11. ārām uz vidējas uguns 30 minūtes.
  12. Noņemam no plīts.
  13. Beigās pievienojam kausēto sieru, sakapātus svaigos pētersīļus un sāli, ja nepieciešams.
  14. Zupiņa sanāk ļoti aromātiska un sātīga!
  15. Labu apetīti! :)

Komentāri

Vilnis 2016. gada 22. jūlijs 15:34
Ļoti jautra zupa.
Autoriem ieteikums domāt ko raksta.
divas lietas te ne kā neiet kopā - Turcijas... un speķis!
Vai jāatgādina kādu gaļu ēd musulmaņi ?
Irēna-Regīna 2015. gada 3. novembris 12:17
Paldies, ļoti garšo !
Signe 2015. gada 7. februāris 16:23
Sarkanās lēcas nopērkamas Prismā. Tur gan nopirku tādas, kas nav jāmērcē un jāvāra tikai 10 min (vairāk noteikti nē), tāpēc nesaskan ar daudzām citām receptēm.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas