Sākums > Receptes > Zupas

Sarkano turcijas lēcu zupa

2013. gada 6. janvāris
Foto: evic
Pagatavošana
60 min
1. * Par pamatu ņēmu Elīna Surikāts ievietoto recepti, bet gatavoju citādāk un izdarīju nelielas novirzes sastāvdaļās. Paldies Elīnai! :)
2. Uzliekam vārīties ūdeni, sagaidām, kad sāk burbuļot.
3. Pa to laiku sagatavojam zupas pamatu:
4. Pannā ielejam olīveļļu, uzkarsējam.
5. Sagriežam mazos gabaliņos žāvēto gaļiņu ar speķīti, sīpolu un ķiploku, visu kopā apcepam pannā līdz vieglam brūnumam.
6. Tad pievienojam gabalos sagrieztu selerijas kātu, tomātu un sarīvētu burkānu.
7. Nedaudz pacepjam (kādas 2, 3 minūtes).
8. Pievienojam arī lēcas, citronpiparus, timiānu un sāli.
9. Visu nedaudz atkal pacepjam (kādas 5 minūtes) uz vidējas uguns.
10. Tad šo visu liekam katlā ar verdošu ūdeni, pievienojam mazos gabalos sagrieztu kartupeli un laurlapu. V
11. ārām uz vidējas uguns 30 minūtes.
12. Noņemam no plīts.
13. Beigās pievienojam kausēto sieru, sakapātus svaigos pētersīļus un sāli, ja nepieciešams.
14. Zupiņa sanāk ļoti aromātiska un sātīga!
15. Labu apetīti! :)
Uz augšu