Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas sacepums ar siera un šķiņķa pildījumu (falšais zaķis)

2013. gada 3. janvāris
Foto: Ēriks Liepiņš
Pagatavošana
60 min
1. Gaļu ar izmērcētu un nospiestu baltmaizi, olu un sīki sasmalcinātu sīpolu samīca viendabīgā masā,
2. Pievieno sāli, piparus, muskatriekstus un papriku.
3. Pusi masas liek ietaukotā taisnstūra formā.
4. Šķiņķa šķēlītēs ietin stienīša formā sagrieztus siera gabaliņus, iespiež tās gaļas masas vidū pa divi blakus viens otram.
5. Atlikušo masu uzliek virsū un labi piespiež, pēc tam ievieto iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 60 min temperatūrā 200 C.
6. Ieteicams pasniegt ar svaigiem dārzeņiem un kartupeļu biezputru, klāt piedzert gaišo alu vai vieglu sarkanvīnu.
7. Labu apetīti!
Uz augšu