Cepetis kartupeļos

3 1

Sastāvdaļas

5 porcijas
  • 12 vidēja izmēra kartupeļi
  • 2 -3 sīpoli
  • 1.5 1-1,5 kg cūkgaļas karbonādes
  • 100 g sausa sarkanvīna
  • Garšvielas:
  • Sāls
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Timiāns
  • Baziliks
  • Dilles
  • Pētersīļi u.c. pēc jūsu gaumes
  • Nedaudz ūdens
  • Piedevās:
  • Krējums
  • Svaigi dārzeņi (redīsi, tomāti, gurķi u.c.)

Pagatavošana

100 min.
  1. Karbonādi sagriež paresnās šķēlītēs, liek uz pannas, apkaisa ar sāli un maltiem pipariem un uz palielas uguns ātri apcep no abām pusēm (lai ir brūnumiņš).
    Karbonādi sagriež paresnās šķēlītēs, liek uz pannas, apkaisa...
  2. Ņem stikla trauku, kuru drīkst likt cepeškrāsnī. Gaļu kārto trauka apakšā.
  3. Kartupeļus nomizo, sagriež paresnās strēmelēs un arī apcep pannā uz ātras uguns, lai arī veidojas nedaudz brūnums.
  4. Cepot pievieno klāt garšvielas - sāli, timiānu, baziliku.
    Cepot pievieno klāt garšvielas - sāli, timiānu, baziliku.
  5. Kartupeļus kārto stikla traukā uz gaļas. Sīpolus nomizo, sagriež ripiņās, nedaudz apcep un kārto stikla traukā uz kartupeļiem.
    Kartupeļus kārto stikla traukā uz gaļas. Sīpolus nomizo, sag...
  6. Gar stikla trauka malu ieliek pāris lauru lapas, piparus un uzlej virsū nedaudz ūdens - apmēram 100-150 g.
  7. Liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā uz 60 minūtēm.
  8. Izņem laukā trauku ar tā sastāvu, pārlej pāri sauso sarkanvīnu un ieliek cepeškrāsnī vēl uz 20 minūtēm.
    Izņem laukā trauku ar tā sastāvu, pārlej pāri sauso sarkanvī...
  9. Pasniedz ar skābu krējumu, svaigiem pētersīļiem un dārzeņiem.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

daiga grigale 2013. gada 9. maijs 21:44
Loti vienkarsi un garsigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni