Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vīnogu fokača ar rozmarīnu jeb pīrādziņi ar vīnogām

2012. gada 29. decembris
Foto: Inese Briņķe
Pagatavošana
180 min
1. Mīklas gatavošana:
2. Māla bļodā ielej maigi silto ūdeni, tajā iejauc cukuru un sauso raugu, 5 min. ļauj pastāvēt, lai raugs atdzīvojas.
3. Otrā māla bļodā ieber miltus un sāli, vidū izveido krāteri, tajā lej rauga un ūdens maisījumu un olīveļļu. Ar rokām izmaisa un sāk mīcīt. Mīca vismaz 10 minūtes, līdz izveidojas vijīga, viendabīga masa.
4. Izmīcīto mīklu pārliek tīrā, ar olīveļļu no iekšpuses ieziestā bļodā, arī no virspuses apziež ar olīveļļu. Bļodu pārsedz ar tīru dvieli un noliek siltā vietā raudzēties.
5. Mīkla ir uzrūgusi pēc apmēram 2 h. Tad to saveļ bumbā un liek uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas.
6. Spaida visādi, izveido kvadrātainu, vai apaļu formu.
7. Plāti izklāj ar cepampapīru, ko apziež ar olīveļļu. Virsū liek mīklu, sakārto uz plāts. To atkal apziež ar olīveļļu, apsedz un atkal atstāj uzrūgt.
8. Cepam:
9. Vīnogas sagriež uz pusēm, saliek uz fokačas, arī baziliku sabirdina uz fokačas, kā arī pārber brūno cukuru.
10. Cep cepeškrāsnī 220 grādu temperatūrā apmēram 15 min.
11. Labu apetīti!
Uz augšu