Sākums > Receptes > Deserti

Siera pīrādziņi ar sezama sēkliņām

2012. gada 29. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Siltā pienā izšķīdinam raugu ar cukuru.
2. Sviestu sadrupinam drupačās ar 1 glāzi miltiem un sāli.
3. Pievienojam olas baltumu, izmaisam.
4. Pielejam pienā izšķīdināto raugu, izmaisam.
5. Beram klāt klijas un miltus tik, lai mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām.
6. Liekam ieeļļotā traukā un raudzējam siltā vietā ap stundu, līdz mīkla dubultojas apjomā.
7. Uzrūgušo mīklu sadalam divās daļās.
8. Katru izrullējam garā taisnstūrī un sagriežam trīsstūrīšos.
9. Uz katra trīsstūrīša platākā gala liekam rīvētu sieru. Sarullējam.
10. Liekam uz cepamās plāts.
11. Apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu un apberam ar sezama sēkliņām.
12. Cepam ap 200 grādiem ap 15 minūtēm, līdz pīrādziņi brūni.
13. Ļoti maigi, aromātiski pīrādziņi.
14. Labu apetīti!
Uz augšu