Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Rauga mīkla un zeltainie pīrādziņi

Rauga mīkla un zeltainie pīrādziņi

FOTO: Depositphotos.com

Pīrādziņi ir ļoti maigi, mīksti, vienkārši burvīgi. Glabājas vairākas dienas tik pat mīksti kā tikko cepti.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 500 ml piena
  • 1 kg miltu (var aiziet mazliet vairāk)
  • 50 g svaiga rauga
  • 1 ola
  • 2 tējk. sāls
  • 150 g sviesta / margarīna
  • 50 ml eļļas
  • 3/4 glāze/s cukura (ja cepsiet ko saldu,tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi)
  • Pildījums nr.1:
  • 2 liel sīpoli
  • 600 g kūpinātas cūkgaļas
  • 200 g speķa
  • Pildījums Nr.2:
  • 2 lieli sīpoli
  • 200 g kūpināta speķa
  • 500 g kūpinātas cūkgaļas
  • 2 lieli marinēti vai skābēti gurķi
  • 4 ēd. k. tomātu mērces
  • 2 tējk. majonēzes
  • 2 tējk. garšvielas picai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Siltā pienā izšķīdina raugu, labi ir samaisa ar putojamo slotiņu.
  2. Pievieno olu, izmaisa, pievieno sāli, cukuru. Izmaisa un atstāj, kamēr izsijā miltus.
  3. Izsijātos miltus lēnām iemaisa piena maisījumā. Atstāj, kamēr kausē sviestu.
  4. Izkausē sviestu / margarīnu, atdzesē, lai nav karsts. Tas var būt mazliet silts, bet noteikt ne karsts.
  5. Sviestam/margarīnam pievieno eļļu un šo visu lej iekšā mīklā un izmaisa, izmīca, ja nepieciešami vēl milti, tad pievieno, uzmanīgi, nepārcenšamies.
    Mīklai jābūt mazliet lipīgai, ļoti ellastīgai, maigai. Kārtīgi izmīcītai.
  6. Liek ieeļļotā traukā, kam pārsedz pārtikas plēvi un dvieli.
  7. Cepeškrāsni uzsilda līdz 40 grādiem un izslēdz. Tur liek mīklas trauku raudzēties uz stundu.
    Mīkla palielināsies 2-3 reizes.
  8. Kamēr raudzējas mīkla, gatavo pildījumu Nr.1: 2 lielus sīpolus smalki sagriež, liek uz pannas eļļā cepties, sautēties.
  9. Žāvētu speķi ap 200 g un kūpinātu cūkgaļu ap 600 g sagriež mazos gabaliņos. Liek klāt sīpoliem un sautē 5 -7 minūtes, lai garšas savelkas.
  10. Bet ir vēl viens variants pīrādziņu pildījumam (Nr.2 tāds kā picas pildījums): sīpolus apcep eļļā, pievieno smalki sagrieztus marinētus vai skābētus gurķus, tad gaļu.
  11. Sautē šo visu, beigās pievieno tomātu mērci un garšvielu maisījumu picai - oregano, majorānu, baziliku.
  12. Kad šis gardums ir gatavs, pievieno mazliet majonēzi. Izmaisa un atdzesē, tad pilda pīrādziņos.
  13. Pīrādziņu pildīšanas laiks: uzraudzēto mīklu izrullē, izspiež ar glāzi aplīšus un liek pildījumu, tā bagātīgi.
  14. Pirms liek pildījumu, katru aplīti saplacina. Aiztaisa šuvi, lai neveras vaļā, tad pīrādziņu pamīca rokās, šādi izveidojot formu un liek uz cepampannas ar šuvi uz leju.
  15. Kamēr gatavo nākamos pīrādziņus, tikmēr jau tos, kas gaida apsedz ar dvieli.
  16. Sagatavotos pīrādziņus apsmērē ar sakultu olu un cep ap 190 grādiem apmēram 15 - 20 minūtes.
  17. Gatavos pīrādziņus liek bļodā un pārsedz ar dvieli, šādi ļauj tiem atdzist.

    Lai labi garšo!
    Gatavos pīrādziņus liek bļodā un pārsedz ar dvieli, šādi ļau...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Neceptā Oreo cepumu siera kūka

Neceptā Oreo cepumu siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas