Sākums > Receptes > Deserti

Krāsainie svētku cepumi

2012. gada 21. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Sviestu putojam ar cukuru, vaniļu un olu līdz izveidojas viendabīga gaisīga masa. Pievienojam citrona (apelsīna sulu, konjaku, rumu) un raugu, vēl saputojam.
2. Šo sviesta masu sadalam trijās daļās.
3. Vienā iemaisam biešu biezeni,tad beram miltus pa karotītei, maisam un mīcam, kad mīkla jau mīcāma ar rokām un tā nelīp, tad milti jau gana.
4. Otrā sviesta masā iemaisam spinātu biezeni.
5. Tieši tā pat beram pa karotītei kviešu miltus un maisam, mīcam līdz mīkla viegli mīcāma un nelīp pie rokām.
6. Trešajā sviesta daļā iemaisam svaigi rīvētu un vēl sablenderētu burkānu. Tad beram miltus un mīcam mīklu.
7. Gatavā mīkla ir taukaina, maiga, diezgan mīksta. Tai nav jābūt miltainai, sausai, stingrai.
8. Katru krāsu sadalīju uz pusēm, sanāca 6 mīklas gabali.
9. Mīklas gabalus ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
10. Pēc tam ņemam katras krāsas mīklu, pārējā paliek ledusskapī.
11. Dzelteno un sarkano sadalam uz pusēm. Izveidojam 4 aptuveni vienāda resnuma un vienāda garuma desas. Liekam sarkano blakus dzelteno, uz sarkanās lieka dzelteno un uz dzeltenās sarkano.
12. Zaļo mīklu izrullējam tik lielā taisnstūrī, lai tajā varētu ietīt šo dzeltensarkano taisnstūri. Visu satinam kopā un liekam ledusskapī uz 2 stundām.
13. Ņemam atlikušos mīklas gabalus no ledusskapja. Visus izrullējam taisnstūros, pluss mīnuss.. Kārtojam vienu uz otra, secībai nav nozīmes.
14. Sarullejam ruletē. Liekam arī ledusskapī uz 2 stundām.
15. Pēc divām stundām mīklu ieliekam saldētavā uz 5-10 minūtēm, lai vieglāk sagriezt.
16. Griežam plānākās vai biezākās šķēlēs.
17. Kārtojam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
18. Lūk, gatavie cepumi.
19. Arī rullīti sagriežam.
20. Kārtojam uz cepamās plāts kur ieklāts cepamais papīrs.
21. Cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
22. Gatavie cepumi.
23. Man jau ļoti iepatikās tās krāsas.
24. Lai labi garšo!
Uz augšu