Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Siera fokača jeb itāļu pica

2012. gada 21. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Raugam uzberam cukuru un izmaisam līdz raugs izkūst.
2. Pielejam 100 ml viegli siltu ūdeni, pieberam 4 ēd.k miltus un izmaisam līdz viendabīgai konsistencei.
3. Apsedzam un ļaujam 15 minūtes uzrūgt.
4. Miltus izsijājam kopā ar sāli.
5. Uzrūgušajam ieraugam pievienojam aptuveni 50 g rīvētu sieru, pielejam viegli siltu atlikušo ūdeni 120 ml, pieberam garšvielas, klijas izmaisam.
6. Beram klāt miltus, pakāpeniski, maisot, kad mīkla jau grūti maisāma ar karoti pielejam 2 ēd.k eļļu un sākam mīcīt ar rokām.
7. Beram miltus vēl tik, lai mīkla ir maiga, ellastīga, bet nelīp pie rokām.
8. * Lai būtu droši, ka mīklai milti gana, mīcīšanas procesā rokas nomazgājam un tupinam mīcīt ar tīrām rokām. Šādi mēs nepārcentīsimies ar miltu daudzumu.
9. Mīklu liekam ieeļļotā (1 ēd.k) traukā un apsedzam, raudzējam siltā vieta ap stundu. Es parasti raudzēju cepeškrāsnī. Uzsildu 5 minūtes, izslēdzu un lieku tur trauku ar mīklu, kas ietīts dvielī.
10. Pēc stundas mīkla skaisti uzrūgusi.
11. Sadalīju to divās daļās.
12. Ar rokām spaidam līdz izveidojam vēlamo formu, rulli palīgā neņemam. Ja uz maizes neko neliksim, tad apsmērējam to viegli ar eļļu un apsedzam. Ļaujam 20 minūtes tai rūgt.
13. Ja tomer vĒlamies ko likt virsū, liekam. Man šeit ir parmezāna desa.
14. Un otrai maizei sasmalcinĀta paprika ar svaigām dillēm.
15. Cepam ap 200 grādiem 15 minūtes,tad uzberam bagātīgi sieru un cepam vēl 5 minūtes.
16. Sagriežam.
17. Smaržīga, skaista, kardinoša.....
18. Un kas par garšu.....
19. Labu apetīti!
Uz augšu