Sākums > Receptes > Zupas

Biešu krēmzupa ar karamelizētiem ķiplokiem

2012. gada 20. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Katliņā liekam sagrieztu bieti un kāli. Pievienojam timiānu, ķimenes, pielejam ūdeni, lai dārzeņi nosegti.
2. Vāram uz mazas uguns.
3. Pa to laiku sasmalcinam sīpolu un ķiplokus, cepam uz pannas eļļā uz lielas uguns līdz apbrūnē, pievienojam katlā darzeņiem un turpinam vārīt.
4. Pievienojam sāli, piparus, vāram līdz viss sāk šķīst.
5. Gatavu sablenderējam, pievienojam jogurtu, izmaisam.
6. Karamelizējam ķiplokus:
7. Nomizotas ķiplokdaiviņas noblanšējam, nosusinam.
8. Uz pannas liekam sviestu, cukuru un ķiplokdaiviņas.
9. Cepam maisot līdz ķiploki apbrūnē.
10. Pasniedzam zupu izdekorētu ar jogurtu, kurā iemaisam dilles un ieliekam karamelizētos ķiplokus.
11. Labu apetīti!
Uz augšu