Sākums > Receptes > Zupas

Biešu, bumbieru saldā krēmzupa

2012. gada 19. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Bieti nomizojam, sagriežam plānos, mazos kubiņos, lai ātrāk izvārās. Aplejam ar ūdeni tik, lai bietes viegli nosegtas.
2. Piemetam krustnagliņas, piparus, cukuru un vāram līdz bietes mīkstas. Kad bietes mīkstas, jāizņem krustnagliņas un pipari.
3. Pievienojam sagrieztu bumbieri, vaniļas cukuru un etiķi. Turpinam vārīt līdz bumbieris mīksts.
4. Visu sablenderējam, pielejam saldo krējumu un vēl sablenderējam.
5. Pasniedzam karstu, izdekorētu ar mandeļu skaidiņām.
6. Mandeļu skaidiņas būs ne tikai acu dekors, bet arī papildinājums garšas buķetei.
7. Varbūt uzmetot aci var uzminēt, ka gatavota zupa no bietēm, bet ja nogaršotu ar acīm ciet, tad neviens nezinās no kā tā gatavota.
8. Bumbieris noslāpē intensīvo biešu garšu un gala rezultāts fantastisks.
9. Labu apetīti!
Uz augšu