Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbja biezzupa ar gabaliņiem

2012. gada 18. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavojam dārzeņus, nomazgājam, nomizojam.
2. Burkānu un kartupeļus sagriežam mazos kubiņos.
3. Pusi no sagrieztajiem burkāniem liekam katliņā ar ūdeni, vāram uz nelielas uguns 5 minūtes, tad pievienojam visus sagrieztos kartupeļus.
4. Pievienojam sāli, piparus, lauru lapas un varam līdz viss mīksts. Tad izņemam ārā no ūdens, bet ūdeni nelejam ārā.
5. Smalki sagriežam sīpolu un papirku.
6. Papriku un pusi no sagrieztajiem sīpoliem liekam pannā ar eļļu un cepam līdz sīpoli skaisti brūni.
7. Ūdenī, (kur vārījām kartupeļus un burkānus) liekam sagrieztu kubiņos ķirbi, atlikušos burkānus, apceptos sīpolus ar papriku un vāram līdz viss izšķīst.
8. Sablenderējam. Pievienojam kausēto sieru un karsējam uz mazas uguns līdz siers izkūst, nogaršojam kā ar garšvielām.
9. Atlikušos sīpolus cepam eļļā uz lielas uguns līdz skaisti brūni, pievienojam sagrieztu cūkgaļu un cepam ap 5 minūtēm.
10. Zupā, kur izkausēts jau siers pievienojam sīpolus ar kūpināto gaļu un kartupeļus ar burkāniem, kas jau izvārīti, atlikti.
11. Izmaisam.
12. Pasniedzam.
13. Labu apetīti!
Uz augšu