Rudzu plaucētā mīkla

Sastāvdaļas

  • 1 /2 glāze eļļa
  • 1.5 glāzes ūdens
  • 1.5 glāzes rudzu milti
  • 1 /2 glāze kviešu milti
  • 1 /2 tēj.k sāls
  • 4 mazas olas vai 3 lielas
  • (glāzes tilpums 250ml)

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā ielejam ūdeni, eļļu, pieberam sāli un uzkarsējam.
  2. Kad gandrīz vārās, beram klāt miltus, kas jau sajaukti rudzu un kviešu.
  3. Intensīvi maisam līdz mīkla saveļas kamolā.
  4. Noņemam no uguns.
  5. Pa vienai iemaisam olas. Iesitam vienu, rūpīgi izmaisam, līdz viss viendabīgs, tad nākamo un tā līdz visas ir iekšā.
  6. Ar konditorejas šprici spiežam kūciņas.
  7. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
  8. Kūciņām jabūt skaisti brūnām, ar cietu garoziņu.
  9. Sapildam ko vēlamies.
  10. Skaisti, gardi.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi