Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Maize no mīklas, kas nav jāmīca

2012. gada 18. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
130 min
1. Raugu izšķīdinam 25 ml ūdenī ar 1 tēj.k cukuru. Apsedzam un ļaujam silta vietā rūgt 1 stundu.
2. Atlikušajos 100 ml ūdens iemaisam sāli, nedaudz miltus un ieraugu. Izmaisam. Pievienojam atlikusos miltus un eļļu. Maisam mīklu ar koka karoti.
3. Mīklai jabūt maigai, ellastīgai un to nevar mīcīt ar rokām.
4. Liekam mīklu ieeļļotā traukā un raudzējam siltā vietā 1 stundu.
5. Pēc stundas.
6. Uz cepamā papīra uzkaisam miltus un liekam ar koka karoti mīklu, izveidojam kukulīša formu.
7. Apberam ar miltiem un raudzējam siltā vieta vēl stundu.
8. Pēc stundas.
9. Liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāstī ap 220 grādiem ap 20-30 minūtēm līdz garoziņa skaisti brūna.
10. Atdzesējam zem dvieļa.
11. Ļoti maiga, poraina maizīte.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu