Plānas, kraukšķīgas, mandeļu piparkūkas

4 1

Sastāvdaļas

  • 100 g cukurs
  • 165 ml tumšais cukura sīrups vai arī medus
  • 2 tēj.k bez kaudzes soda
  • Ap 500 g milti
  • 150 g mandeles
  • 1 ola
  • 125 g sviests
  • Garšvielas piparkūkām vai
  • 1 /2 tēj.k malts ingvers
  • 1 tēj.k kanēlis
  • 1 tēj.k maltas krustnagliņas
  • 1 tēj.k malti smaržīgie pipari

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā ieliekam cukuru, tumšo cukura sīrupu vai medu, garšvielas un karsējam līdz cukurs izkusis. Noņemam no uguns un ieberam sodu. Maisam, masa palielināsies apjomā trīs reizes, līdz ar to jāņem atbilstošs katliņš.
  2. Pievienojam sviestu un maisam līdz izksūst, tad pievienojam olu un intensīvi izmaisam.
  3. Apgrauzdētas mandeles sablenderējam miltos. Beram mīklā, tad pievienojam pa karotītei miltus.
  4. Miltus liekam tik, lai mīkla ir mīcāma, mazliet ta var būt lipīga. Tai nav jābūt stingrai, miltainai, sausai.
  5. Liekam maisiņā un paturam ledusskapī vismaz stundu, var arī ilgāk.
  6. Ņemam nelielu mīklas gabalu un rullējam starp diviem cepamā papīra gabaliem. Citādi izrullēt būs sarešģīti, jo mīkla ir mīksta, mazliet lipīga, bet šādi rullējas bez problemām.
  7. Rullējam ļoti plānu.
  8. Ar formiņām izspiežam cepumus.
  9. Tā kā mīkla izrullēta plāna un tā ir loti mīksta, lai nedeformētu cepumus pārliekot uz cepamās plāts, es tos sākuma ieliku uz 5 minūtēm saldētavā, tad viegli noņemu katru cepumu un lieku uz cepamās plāts.
  10. Cepumus liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
  11. Cepam ap 200 grādiem ap 5-7 minūtēm. Pirmā panna cepas ilgak, bet katra nakamā ļoti ātri izcepas.
  12. Lūk, šādi tikko no cepeškrāsns cepumi.
  13. Cepumi ir plāni, kraukšķīgi, mutē kūstoši.
  14. Skaisti, smaržīgi, garšīgi.
  15. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize