4ēd. k. kokosa skaidiņu (1 ēd. k. mīklā un pārējais apviļāšanai)
Rozīnes
Vaniļas cukurs
Svaigi blenderētas dzērvenes ar medu pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Pienā izvāra rīsu pārslas. Ļauj putrai nedaudz atdzist.
Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kokosa skaidiņas. Izmaisa. Pievieno rozīnes. Ja biezpiens ir graudains, tad var to sablenderēt.
Rīsu putru samaisa ar biezpienu, pievieno pa karotītei kukurūzas miltus, lai masa sanāk bieza un ar rokām var veidot plāceņus. Miltu daudzums atkarīgs no biezpiena mitruma.
Masa sanāk viegli lipīga, bet plācenīši ir viegli veidojami.
Veido plācenīšus un apviļā kokosa skaidiņās.
Cep vai nu pannā nelielā eļļas daudzumā, vai arī cepeškrāsnī ~200 grādos 20 minūtes.
Pasniedz ar svaigi blenderētām dzērvenēm, kam pievienots medus.