Ābolu pīrādziņi

2012. gada 17. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
50 min
1. kārtaino rauga mīklu izņem no saldētavas un atsaldē. Iesaku ņemt Rimi kārtaino rauga mīklu, jo no tās sanāk daudz pufīgāki pīrādziņi nekā no Tešlas mīklas.
Foto: TeddyWife
2. Izkausējam sviestu, pievienojam kanēli un cukuru. Visu samaisam un liekam pagaidām bļodiņu malā.
Foto: TeddyWife
3. Ieslēdzam cepeškrāsni uz 180 grādiem, lai sasilst. Kā arī ieziežam pannu vai veidni, kurā liksim pīrādziņus ar sviestu.
4. Ap šo laiku mīklai jau vajadzētu būt mīkstai. Pārgriežam katru plāksnīti uz pusēm un pēc tam pārgriežam katru pusīti pa diagonāli uz pusēm, lai sanāk smuki trīsstūrīši.
Foto: TeddyWife
5. Nomizojam ābolu, izņemam serdi un sagriežam ābolu daiviņās.
Foto: TeddyWife
6. Katrā trīsstūrī liekam 2-3 daiviņas ābola un aizlokam to ciet. Liekam iekšā veidnē.
7. Pāri mūsu trīsstūrīšiem pārlejam pa tējkarotei iepriekš sagatavotās mērces. Tad lejam iekšā veidnē kādu sulu - ābolu, apelsīnu vai citronu/laima. Sulu nevajag daudz, tikai lai nosegtu veidnes apakšu. No sulas sanāk garšīga mērcīte.
Foto: TeddyWife
8. Liekam iekšā cepeškrāsnī uz 30min līdz mīkla kļūst zeltaina brūna.
Foto: TeddyWife
9. Var pasniegt ar mērcīti, kas palikusi veidnē vai ar saldējumu.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu