Musli batoniņi

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Žāvētos augļus es samalu gaļas mašīnā. Manējiem ne īpaši garšo gabalos tie, tādēļ paslēpu samaļot.
2. Apgrauzdējam riekstus un saulespuķu sēkliņas.
3. Arī pārējās sēkliņas un auzu pārslas apgrauzdējam, es to daru cepeškrāsnī.
4. Cukuru, medu, iebiezināto pienu, sviestu liekam katliņā un karsējam visu šo līdz viss izkūst un ir viendabīgs.
5. Tad pievienojam sodu un maisam, masa sāks celties augšā, tā putosies.
6. Kādu minūtīti pamaisam un liekam iekšā žāvētos augļus.
7. Maisam līdz viss ir viendabīgs.
8. Tad beram visu pārējo - rieksti, sēkliņas, auzu pārslas. Maisam.
9. Masa būs diezgan bieza.
10. Kad viss ir kārtīgi izmaisīts liekam kādā lēzenā traukā, kas iesmērēts ar sviestu. Šis trauks pāri 30 cm diametrā.
11. Liekam aukstumā. Tā kā ārā ir labi auksti, tad apsedzu un liku uz balkona.
12. Pēc 15 minūtēm, masa bija atdzisusi.
13. Sagriežam lielākos vai mazākos gabalinos.
14. Batoniņi ir lipīgi, tādēļ tos ietinu pārtikas plēvē.
15. * Pievienot var visdažādākos žāvējumus (augļus, ogas), riekstus, sēkliņas.
16. * Neskatoties uz saldumu, te ir daudz kas vērtīgs, ta ka arī būs veselīgi.
17. Lai labi garšo!
Uz augšu