Kraukšķīgās maizītes

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Pienu, kefīru sviestu liekam vienā traukā, uzsildam siltu un izmaisam līdz sviests izkūst.
2. Pievienojam sāli, cukuru, klijas, izmaisam. (Ja izmantojam svaigo raugu tad to izšķīdinam siltā pienā un tad beram klāt miltus.)
3. Ieberam raugu un miltus, bet miltus pa daļām. Sākumā vienu glāzi, bet pēc tam jau maisam, mīcam, liekam tik miltus līdz mīkla ir mīcama un nelīp pie rokām.
4. Liekam ieeļļotā traukā, ko apsedzam ar pārtikas plēvi un raudzejam silta vietā stundu.
5. Uzrūgušo mīklu samīcam un sadalam 12 daļās.
6. Katru izrullējam šādā plācenī, šaurā, plānā, garā.
7. Liekam uz cepamās plāts un apsedzam. Ļaujam 20 minūtes atpūsties.
8. Pēc 20 minūtēm, katru plāceni nostaigājam ar rupjo gaļas āmuriņu.
9. Liekam atpakaļ uz cepamās plāts un cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15 minūtēm - līdz maizītes skaisti brūnas.
10. Tiešām interesantas, skaistas....
11. Viegli kraukškīgas.....
12. Un šādu uzkodiņu no tās pagatavoju:
13. Tomātu šķēlītes, vārītas olas šķēlītes, pāri majonēze, rīvēts siers, dilles.
14. garšoja visiem.....
15. Lai labi garšo!
Uz augšu