Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rauga mīklas trubiņas ar pildījumu

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Ir daudz dažādas interesantas, gardas receptes, kur nepieciešamas metāla trubiņas, lai gatavotu. Man tādas nav, bet atradu alternatīvu, kas atrodams katrās mājās, ja vien cep un gatavo. Rullis uz kā ir uztīts cepamais papīrs, folijs, pārtikas plēve - trubiņa no kartona.
2. To es sadalīju trijās daļās, protams ir jāiekrāj, lai vienā gatavošanas reizē uzreiz pilnu pannu var piekrāmēt, man bija viena trubiņa, sadalīta trīs daļās un nacās cept divas reizes, nekas traks.
3. Šādas trubiņas var cept gan no kārtainās rauga mīklas, gan no kartainās bezrauga mīklas, gan no smilšu mīklas un arī no parastas rauga mīklas, ko izmantojam maizei, picai, smalkmaizītēm, pīrādziņiem utt.
4. Pagatavošana:
5. Ja gatavojam ar svaigo raugu tad sadrupinam to traukā, uzberam cukuru un ļaujam tam izkust. Pielejam viegli siltu pienu, izmaisam.
6. Pievienojam mīkstu sviestu, majonēzi, garšvielas, sāli, klijas. Izmaisam.
7. Beram klāt miltus un mīcam mīklu.
8. Mīkla sanāk maiga, ļoti mīksta, ellastīga, tai nav jābūt sausai, miltainai, stingrai.
9. Liekam ieeļļotā traukā un apsedzam.
10. Raudzējam siltā vietā ap stundu.
11. Mīklu sadalīju 6 daļās,katru izrullēju tieva desā un tad izrulleju plakanu.
12. Ņemam kartona trubiņu, aptinam ar foliju. Tinam iekšā mīklā.
13. Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 15-20 minūtēm, līdz trubiņas skaisti brūnas.
14. No trubiņmaizītēm folijā ietītais kartons izņemas ļoti viekārši pat tikko no cepeškrāsns izņemts.
15. Pildam ko vēlamies.
16. Es iepildīju sāļo biezpienu.
17. Lai labi garšo!
Uz augšu