Sākums > Receptes > Deserti

Kārtainās bezrauga mīklas smalkmaizītes ar džemu

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Olu iesitam glāzē, pievienojam šņabi un pielejam tik ūdeni, lai kopējais šķidrums būtu 140 ml.
2. Sakuļam ar dakšiņu, lejam bļodā, pievienojam sāli, vaniļu, etiķi, izmaisam.
3. Beram klāt miltus, sākumā vienu glāzi, izmaisam. Tad vēl puss glāzi un mīcam mīklu. Ja mīkla vēl līp pie rokām, tad beram pa karotītei miltus un mīcam mīklu.
4. Gatavā mīkla ir ļoti maiga, ellastīga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.
5. Ieliekam mīklu maisiņā un atstājam istabas tempertūrā ap 1 stundu, bet var arī ilgāk.
6. Kad mīkla ir atpūtusies, tad to sarullējam desā, tad to desu rullējam garā taisnstūrī, tik plānu, ka galdu cauri var redzēt, tiešām ļoti plānu. Lai vieglāk mīkla rullētos un neliptu pie virsmas, tad pirms rullēšanas virsmu iesmērējam ar sviestu, pavisam viegli.
7. Izrullēto mīklu apsmērējam ar 50 g sviestu, kas stāvējis istabas tempertūrā.
8. Mīklu, kas apsmērēta ar sviestu rulējam kopā.
9. Sarullēto mīklu liekam ledusskapī uz kādām 2 stundām kā minimums, vai arī uz 30 minūtēm saldētavā.
10. Labāk ir likt uz ilgāku laiku ledusskapī, saldētavā lieku, ja negribas tik ilgi gaidīt.
11. Kad mīkla ir pastavējusi, sviests sacietējis, griežam to šķēlēs, aptuveni 1,5 cm biezās.
12. Šķēles nedaudz saplacinam, izveidojam tādu kā šķīvīti, kam virsū liekam džemu.
13. Liekam uz cepamās plāts un cepam ap 200 grādiem ap 15 minūtem līdz smalkmaizītes skaisti brūnas.
14. Lūk, gatavās smalkmaizītes.
15. Šī mīkla ir kā "austiņām".
16. Šādi izskatās no apakšas.
17. Labu apetīti!
Uz augšu