Sākums > Receptes > Deserti

Kārtainās rauga mīklas pildītās trubiņas

2012. gada 17. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Olu samaisam ar sāli, cukuru, pievienojam siltu pienu, mīkstu sviestu (30 g) un izmaisam līdz viendabīga masa. Miltus iesākumā 1,5 glāzes sajaucam ar raugu un piparkūku garšvielām. Beram klāt šķidrajai masai. Pievienojam norīvēto citrona miziņu.
2. Beram klāt miltus tik līdz mīkla nelīp pie rokām, bet mīklai nav jābūt sausai, kā jau bildē redzams.
3. Liekam traukā un raudzējam siltā vietā ap 40 minūtēm.
4. Kamēr mīkla raudzējas ņemam sviestu, aukstu no ledusskapja. Uzliekam vai uz cepamā papīra vai uz pārtikas plēves uzsedzam vēl pārtikas plēvi un izrullējam sviestu taisnstūrī, man sanāca aptuveni 0,5 cm biezumā. Liekam saldētavā līdz mīkla būs uzrūgusi.
5. Uzrūgušo mīklu izrullējam taisnstūtī. Vidū liekam sviestu no saldētavas. Sviestam jābūt daudz mazāka izmēra kā izrullētajai mīklai.
6. Salokam stūrus uz vidu, šādi ietinam sviestu tādā kā konvertā.
7. Rullējam mīklu no sevis, uz sevi, bet ne uz sāniem, tikai un vienīgi uz priekšu un atpakaļ līdz izveidojas no konverta taisnstūris.
8. Salokam sānu malas uz vidu. Atkal no taisnstūra izveidojas kā kvadrats. Liekam saldētavā uz 30 minūtēm.
9. Pēc 30 minūtem atkal rullējam garumā no sevis, uz sevi, uz priekšu un atpakaļ. Atkal salokam vienu malu uz vidu un pāri otru malu. Atkal liekam saldētavā uz 30 minūtēm.
10. Var gadīties kā man,ka rullējot sviests tomēr tika ārā un sāka lipt, tad iesaku ņemt blakus miltus. Kā jārullē uzberam viegli miltus un rullējam.
11. Kad mīkla jau divas reizes ir bijusi rullēta un pastāvējusi saldētavā, tad ņemam to un pēdējo reizi izrullējam.
12. Izrullējam mīklu plānu, aptuveni 5 mm biezumā.
13. Sagriežam strēmelēs.
14. Rullējam trubiņas uz formiņām.
15. Manas formiņas ir paštaisītas.
16. Liekam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs. Apsmērējam ar pienu, var arī ar sakultu olu.
17. Cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
18. Vēl siltas apberam ar pūdercukuru.
19. Atdzisušas trubiņas pildam ar biezpiena krēmu.
20. Biezpienu sablenderējam.
21. Krējumu saputojam ar cukuru, ieputojam biezpienu vaniļas cukuru.
22. Krēms sanāk ļoti gaisīgs, maigs, bet tas netek ārā no trubiņām.
23. Labu apetīti!
Uz augšu