Maize ar biezpienu

2012. gada 16. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Raugu apberam ar cukuru un ļaujam tam izšķīst.
2. Pienu uzsildam viegli siltu.
3. Kad raugs pilnībā izškīdis, pielejam pienu, izmaisam, pieberam 2 ēd.k miltus, izmaisam. Apsedzam un ļaujam 15 minūtes uzrūgt.
4. Bļodā sakuļam olu, nedaudz atliekam maizes apsmērēšanai, kādu ēd.k.
5. Olai pieberam sāli, pievienojam biezpienu, izmaisam.
6. Pielejam izkausētu sviestu, izmaisam.
7. Pielejam ieraugu, izmaisam.
8. Pieberam klijas un pa karotītei miltus. Maisam mīklu, tad mīcam mīklu.
9. Mīklai jāsanak ļoti maigai, tai nav jabūt stingrai, miltainai.
10. Ieliekam mīklu ieeļļotā traukā un apsedzam.
11. Raudzējam siltā vietā ap 1 stundu.
12. No uzrūgušās mīklas izveidojam bizi, vai arī vienkārši kādu kukulīti.
13. Apsedzam un ļaujam 20 minūtes uzrūgt.
14. Lūk, uzrūgusi.
15. Apsmērējam ar olu un uzberam sezama sēkliņas.
16. Cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.
17. Gatavu maizi atdzesējam zem dvieļa.
18. Labu apetīti!
Uz augšu