Piparkūku mīkla ar rudzu miltiem

3 1

Sastāvdaļas

  • Ap 1 kg mīklas:
  • 100 ml ūdens
  • 100 ml tumšais cukura sīrups
  • 150 g margarīns
  • 1 glāze cukurs
  • 1 paciņa Santa Maria piparkūku garšviela
  • 1 /2 glāze rudzu milti
  • Ap 500 g kviešu milti, mīcot manīsim cik aizies
  • 1 tēj.k bez kaudzes soda

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā liekam ūdeni, sīrupu, cukuru un karsējam līdz cukurs izkūst. Pievienojam margarīnu, maisot karsējam līdz tas izkūst pilnībā.
  2. Ieberam sodu un intensīvi maisam, kad masa piepūšās noņemam no uguns un maisam.
  3. Ieberam garšvielas un rudzu miltus, izmaisam.
  4. Pieberam 2 glāzes kviešu miltus un izmaisam mīklu.
  5. Kad mīkla ir bieza, lēni tekoša, miltus noliekam malā, trauku apsedzam ar dvieli un ļaujam mīklai atdzist.
  6. Milti uzbriedīs.
  7. Kad mīkla atdzisusi, beram vēl pa karotītei miltus līdz mīkla ir viegli mīcāma ar rokām.
  8. Tā pavisam nedaudz var lip, bet tā, lai arī viegli to var mīcīt.
  9. Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam atpūsties līdz nākamai dienai.
  10. Šādi atpūšoties milti labi uzbriest un vēlāk viegli rullēt mīklu.
  11. Mīklu sadalam un pa daļām rullējam.
  12. Es rullēju uz cepamā papīra gabala ne uz plikas virsmas, tad papildus nav nepieciešami milti.
  13. Mīklu var izrullēt ļoti plānu, ka gandrīz cauri spīd.
  14. Spiežam ar formiņām cepumus un cepam ap 200 grādiem ap 5 minūtēm, iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī.
  15. Lai cepumi saglabātu savu kraukšķīgumu, glabājam papīra kastītē.
  16. Cepumi ir loti kraukšķīgi.
  17. Mmm, kas par piparkūkām-sirsniņas manas mīļākās.....
  18. Lai labi garšo!

Komentāri

Inese 2013. gada 17. decembris 21:50
Miikla ir ljoti laba, neskatoties uz to, ka pieliku gaisho cukura siirupu. Piparkuukas arii buus labas, jo no labas miiklas sliktas nevar sanaakt.
Laila 2013. gada 5. februāris 22:14
jebkura piparkūku mīkla ir jānobriedina ledusskapī vismaz nedēļa. jums nav izpratnes par tradicionālo latviešu virtuvi un tradīcijām, ja šādi komentāri
Inga 2012. gada 27. decembris 21:00
Gatavojām šo mīklu ar Dānijā nopērkamām sastāvdaļām (paši taisījām piparkūku garšvielu) - sanāca ļoti garšīgas piparkūkas :)
Mīkla sanāca tāda, kādai tai vajadzētu būt. Pēc izņemšanas no ledusskapja gan bija samērā pacieta un vajadzēja kādu laiku to mīcīt, lai to būtu viegli izrullēt, bet tā gluži nav problēma :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize