Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Piparkūku mīkla ar rudzu miltiem

2012. gada 16. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Katliņā liekam ūdeni, sīrupu, cukuru un karsējam līdz cukurs izkūst. Pievienojam margarīnu, maisot karsējam līdz tas izkūst pilnībā.
2. Ieberam sodu un intensīvi maisam, kad masa piepūšās noņemam no uguns un maisam.
3. Ieberam garšvielas un rudzu miltus, izmaisam.
4. Pieberam 2 glāzes kviešu miltus un izmaisam mīklu.
5. Kad mīkla ir bieza, lēni tekoša, miltus noliekam malā, trauku apsedzam ar dvieli un ļaujam mīklai atdzist.
6. Milti uzbriedīs.
7. Kad mīkla atdzisusi, beram vēl pa karotītei miltus līdz mīkla ir viegli mīcāma ar rokām.
8. Tā pavisam nedaudz var lip, bet tā, lai arī viegli to var mīcīt.
9. Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam atpūsties līdz nākamai dienai.
10. Šādi atpūšoties milti labi uzbriest un vēlāk viegli rullēt mīklu.
11. Mīklu sadalam un pa daļām rullējam.
12. Es rullēju uz cepamā papīra gabala ne uz plikas virsmas, tad papildus nav nepieciešami milti.
13. Mīklu var izrullēt ļoti plānu, ka gandrīz cauri spīd.
14. Spiežam ar formiņām cepumus un cepam ap 200 grādiem ap 5 minūtēm, iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī.
15. Lai cepumi saglabātu savu kraukšķīgumu, glabājam papīra kastītē.
16. Cepumi ir loti kraukšķīgi.
17. Mmm, kas par piparkūkām-sirsniņas manas mīļākās.....
18. Lai labi garšo!
Uz augšu