Dārzeņu biezzupa ar karija vistu

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 kartupeļi, rupji sagriezti
  • 2 burkāni, rupji sagriezti
  • 1 selērijas sakne, rupji sagriezta
  • 1 purava gaišā daļa, sagriezta
  • 1 l dārzeņu vai vistas buljons
  • 200 ml saldais krējums
  • 2 brokoļi (rūpīgi izskaloti), ziedi nogriezti, kāts sagriezts gabalos
  • Tējk. kaltēts baziliks
  • Sāls, pipari
  • 3 vistas filejas, sagrieztas smalkos kubiņos
  • 1 tējk. karijs
  • 2 pikas sviests
  • 2 tējk. čilli mērce
  • 1 ķiploku daiva
  • 1 /2 baltmaizes bez garozas, mīkstums sagriezts kubiņos, sažāvēti sausiņos (apcepti ar eļļu)
  • Olīveļļa
  • Karsts ūdens
  • 2 tējk. sezama sēkiņas

Pagatavošana

40 min.
  1. Zupas pagatavošana:
  2. Katliņā izkausē 1 sviesta piku, pielej 3 ēdk eļļas;
  3. Pievieno puravus, burkānus, selerija sakni, sautē 10 min zem vāka uz lēnas uguns;
  4. Pievieno kartupeļus, brokoļa kātiņus, apmaisa. Pielej 500ml karstā ūdens un vāra līdz viss mīksts;
  5. Visu sablendē viendabīgā masā, pievieno buljonu, saldo krējumu. Sablendē, lai viss samaisās, pievieno 1 tējk bazilika un sāli, piparus pēc garšas, vāra uz mazas uguns 10 min. Nepieciešamības gadījumā pievieno karstu ūdeni;
  6. Noņem no uguns, pievieno brokoļu ziedus, apmaisa;
  7. Vistas gaļas pagatavošana:
  8. Izkausē sviesta piku ar olīveļļu;
  9. Ķiploka daivu smalki sakapā un viegli apcep;
  10. Pievieno vistas fileju, apkaisa ar kariju un šķipsniņu sāli, cep līdz viss šķidrums iztvaicējis, un vistas gabaliņi viegli apzeltīti;
  11. Pievieno čilli mērci, apcep, pievieno sezama sēliņas un baziliku, un arī viegli apcep līdz viss karamelizējies;
  12. Pievieno sausiņus, apmaisa un kādu minūti pacep līdz garšas savienojušās.
  13. Pasniedz:
  14. Karstu zupu salej bļodās, ēdiena laikā pa virsu pakāpeniski pievienojot vistas gaļu ar sausiņiem.
  15. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas