Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu biezzupa ar karija vistu

2012. gada 11. decembris
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
40 min
1. Zupas pagatavošana:
2. Katliņā izkausē 1 sviesta piku, pielej 3 ēdk eļļas;
3. Pievieno puravus, burkānus, selerija sakni, sautē 10 min zem vāka uz lēnas uguns;
4. Pievieno kartupeļus, brokoļa kātiņus, apmaisa. Pielej 500ml karstā ūdens un vāra līdz viss mīksts;
5. Visu sablendē viendabīgā masā, pievieno buljonu, saldo krējumu. Sablendē, lai viss samaisās, pievieno 1 tējk bazilika un sāli, piparus pēc garšas, vāra uz mazas uguns 10 min. Nepieciešamības gadījumā pievieno karstu ūdeni;
6. Noņem no uguns, pievieno brokoļu ziedus, apmaisa;
7. Vistas gaļas pagatavošana:
8. Izkausē sviesta piku ar olīveļļu;
9. Ķiploka daivu smalki sakapā un viegli apcep;
10. Pievieno vistas fileju, apkaisa ar kariju un šķipsniņu sāli, cep līdz viss šķidrums iztvaicējis, un vistas gabaliņi viegli apzeltīti;
11. Pievieno čilli mērci, apcep, pievieno sezama sēliņas un baziliku, un arī viegli apcep līdz viss karamelizējies;
12. Pievieno sausiņus, apmaisa un kādu minūti pacep līdz garšas savienojušās.
13. Pasniedz:
14. Karstu zupu salej bļodās, ēdiena laikā pa virsu pakāpeniski pievienojot vistas gaļu ar sausiņiem.
15. Labu apetīti!
Uz augšu