Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Pikantie sēņu konservi

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 5 litri vārītas sēnes
  • 5 -1 kg sīpolu
  • 2 lielas ķiploku galviņas
  • 1 litrs marinētu gurķu
  • 2 litri tomātu mērces vai kečupa
  • 1 pac.melno malto piparu
  • 300 gr eļļas
  • Etiķa esence
  • Sāls
  • Cukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Novārītas, izmērcētas sēnes nospiež, sagriež "kumosiņos". Smalki sagrieztus ķiplokus pievieno sēnēm. Pieber sāli,melnos piparus, nedaudz cukuru.Pārlej ar esenci pēc garšas (lai ir nedaudz stiprāka garša, nekā gribētos). kārtīgi sajauc un atstāj uz 6-8 stundām ievilkties.
  2. Kad sēnes ievilkušās, apcepj eļļā smalki sagrieztus sīpolus, līdz tie zeltaini.
  3. Atlikušo eļļu lej katlā, uzkarsē un tajā apcepj sēnes, tad pievieno sīpolus un tomātu mērci, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai un sautē 15-20 minūtes.
  4. Marinētos gurķus sagriež kubiciņos. Pievieno pamatmasai, visu uzkarsē līdz 80 grādu temperatūrai.
  5. Karstu lej burkās, var aizvalcēt ar metāla vāciņiem, var ar griežamajiem vāciņiem. Uzglabā pagrabā vai ledusskapī.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Zemenes ar mocarellu jeb zemeņu caprese

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas