Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes putu torte

Šokolādes putu torte

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Tortes pagatavošanas laiks ir norādīts bez laika, kurš nepieciešams "atpūtai" ledusskapī.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 40 g cukura
  • 125 g sviesta
  • 1 ola
  • 2 ēd. k. Creme fraiche vai saldais krējums
  • Putām:
  • 200 g rūgtās šokolādes
  • 3 olas
  • 2 tējk. cukura
  • 200 g putukrējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Miltus, sāli, cukuru, sviestu, olu, creme fraiche vai saldo krējumu ar rokas miksera mīklas maisītāju sastrādā valkanā mīklā.
  2. Izveido bumbu, pārsedz un uz 30 minūtēm ieliek aukstumā.
  3. Mīklu izveltnē, ar to izklāj veidni, kurai ir noņemamas malas.
  4. Cep 20-25 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.
  5. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
  6. Šokolādes putu pagatavošanai šokolādi salauž nelielos gabaliņos un izkausē karstā ūdens peldē.
  7. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
  8. Olas dzeltenumus sakuļ viendabīgā masā, putošanas laikā pa daļām pieber cukuru. Piemaisa izkausēto šokolādi.
  9. Putukrējumu un olu baltumus atsevišķi saputo stingrās putās.
  10. Šokolādes masai pievieno putukrējumu, pēc tam olu baltumus. Putas izliek uz mīklas pamatnes.
  11. Torti uz 2 - 3 stundām novieto aukstumā. Rotā ar šokolādes skaidiņām un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas