Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantās kartupeļu daiviņas

2012. gada 28. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Ierastie kartupeļi, bet garšīgāki kā parasti :)
Pagatavošana
65 min
1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
2. Ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
3. Labi samaisa kopā ķiplokus ar čili mērci, paprikas pulveri, kajēnas piparus un sāli.
4. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām.
5. Kartupeļus gareniski sagriež astotdaļās.
6. Liek tos uz ietaukotās plāts un apsmērē ar sagatvotajām garšvielām.
7. Piparu graudus rupji samaļ. Pārkaisa pāri kartupeļiem.
8. Plāti ar kartupeļu daiviņām liek karstajā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, 160 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi gatavi.
9. Cepšanas laikā šad tad apsmērē ar garšvielām.
10. Ja vēlās pašās beigās kartupeļu daiviņas pārkaisa ar sarīvētu sieru un uz īsu brīdi ielieciet cepeškrāsnī, lai izkūst siers...un gatavs.
11. Labu apetīti!
Uz augšu