Pikantās kartupeļu daiviņas

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Ierastie kartupeļi, bet garšīgāki kā parasti :)

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg kartupeļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēd. k. čili mērces
  • 1 tējk. saldā paprikas pulvera
  • 1 /2 tējk. kajēnas piparu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 2 tējk. melno vai krāsaino piparu graudu
  • Siers, ja vēlās

Pagatavošana

65 min.
  1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
  2. Ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. Labi samaisa kopā ķiplokus ar čili mērci, paprikas pulveri, kajēnas piparus un sāli.
  4. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām.
  5. Kartupeļus gareniski sagriež astotdaļās.
  6. Liek tos uz ietaukotās plāts un apsmērē ar sagatvotajām garšvielām.
  7. Piparu graudus rupji samaļ. Pārkaisa pāri kartupeļiem.
  8. Plāti ar kartupeļu daiviņām liek karstajā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, 160 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi gatavi.
  9. Cepšanas laikā šad tad apsmērē ar garšvielām.
  10. Ja vēlās pašās beigās kartupeļu daiviņas pārkaisa ar sarīvētu sieru un uz īsu brīdi ielieciet cepeškrāsnī, lai izkūst siers...un gatavs.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni