Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantās kartupeļu daiviņas

Pikantās kartupeļu daiviņas

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Ierastie kartupeļi, bet garšīgāki kā parasti :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg kartupeļu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 ēd. k. čili mērces
  • 1 tējk. saldā paprikas pulvera
  • 1 /2 tējk. kajēnas piparu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 2 tējk. melno vai krāsaino piparu graudu
  • Siers, ja vēlās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
  2. Ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. Labi samaisa kopā ķiplokus ar čili mērci, paprikas pulveri, kajēnas piparus un sāli.
  4. Cepamo plāti ieziež ar taukvielām.
  5. Kartupeļus gareniski sagriež astotdaļās.
  6. Liek tos uz ietaukotās plāts un apsmērē ar sagatvotajām garšvielām.
  7. Piparu graudus rupji samaļ. Pārkaisa pāri kartupeļiem.
  8. Plāti ar kartupeļu daiviņām liek karstajā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, 160 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi gatavi.
  9. Cepšanas laikā šad tad apsmērē ar garšvielām.
  10. Ja vēlās pašās beigās kartupeļu daiviņas pārkaisa ar sarīvētu sieru un uz īsu brīdi ielieciet cepeškrāsnī, lai izkūst siers...un gatavs.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas