-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Pikantās kartupeļu daiviņas
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Ierastie kartupeļi, bet garšīgāki kā parasti :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1.5 kg kartupeļu
-
1 daiviņa ķiploka
-
2 ēd. k. čili mērces
-
1 tējk. saldā paprikas pulvera
-
1 /2 tējk. kajēnas piparu
-
1 /2 tējk. sāls
-
2 tējk. melno vai krāsaino piparu graudu
-
Siers, ja vēlās
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
65 min.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
-
Ķiploku nomizo un izspiež caur ķiploku spiedi.
-
Labi samaisa kopā ķiplokus ar čili mērci, paprikas pulveri, kajēnas piparus un sāli.
-
Cepamo plāti ieziež ar taukvielām.
-
Kartupeļus gareniski sagriež astotdaļās.
-
Liek tos uz ietaukotās plāts un apsmērē ar sagatvotajām garšvielām.
-
Piparu graudus rupji samaļ. Pārkaisa pāri kartupeļiem.
-
Plāti ar kartupeļu daiviņām liek karstajā cepeškrāsnī un cep apmēram 50 minūtes, 160 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi gatavi.
-
Cepšanas laikā šad tad apsmērē ar garšvielām.
-
Ja vēlās pašās beigās kartupeļu daiviņas pārkaisa ar sarīvētu sieru un uz īsu brīdi ielieciet cepeškrāsnī, lai izkūst siers...un gatavs.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs