Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kamembēra siera - biezpiena sacepums

2012. gada 27. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Ir variants: Kamembēra siera vietā var ņemt zilos pelējuma sierus, piem., gorgonzolas sieru.
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomazgā un katlā nelielā ūdens daudzumā vār apmēram 30 minūtes.
2. Bazilika lapiņas noplūc un sagriež strēmelītēs.
3. Nomizo ķiploka daiviņas.
4. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus sajauc ar sagriezto baziliku, piespiež klāt ķiploku un pēc tam piemaisa klāt biezpienu. Pēc garšas pievieno klāt sāli un piparus.
5. Kamembēra sieru sagriež ļoti mazos kubiņos un iemaisa sagatavotajā masā. (Sieru ļoti mazos gabaliņos ļoti labi var sagriezt, ja to pirms tam uz apmēram 15 minūtēm ievieto saldētavā).
6. Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās. Uzmanīgi iecilā biezpiena - siera maisījumā. Visu novieto vēsumā.
7. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
8. Kartupeļus nokāž, nomizo un sagriež šķēlēs. Kartupeļus var arī iepriekšējā dienā novārīt. Tomātus nomazgā, izņem kātiņu vietas un sagriež šķēlēs. Veidni ieziež ar taukvielām.
9. Kartupeļu šķēles liek cepamajā veidnē, uzkaisa sāli un piparus. Pāri pārliek tomātu šķēles, arī tās apkaisa ar sāli un pipariem.
10. Visam pārsmērē biezpiena - siera masu. Sacepumu cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep apmēram 30 minūtes...
11. Labu apetīti!
Uz augšu