-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Aveņu un ābolu sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 saldskābi āboli ( apm. 250 g )
-
1 tējk. pārtikas cietes
-
50 ml aveņu sīrupa
-
300 g saldētu aveņu
-
50 g mīksta sviesta
-
75 g cukura
-
1 ēd. k. vaniļas cukura
-
1 /2 ēd. k. rīvētas citrona miziņas
-
2 olas
-
200 g miltu
-
1 /9 l piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Ābolus sagriež četrās daļās, nomizo, izgriež sēklotni un sagriež plānās šķēlītēs.
-
Cieti ar sīrupu samaisa viendabīgā masā, lej katlā, pieliek klāt ābolu šķēlītes un samaisa.
-
Maisot uzvāra un ābolus aptuveni 5 minūtes uz nelielas uguns sautē.
-
Piemaisa klāt saldētas avenes, uz lielas uguns vēlreiz uzvāra.
-
Apaļu, karstumizturīgu veidni ietauko ar sviestu.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
-
Sacepuma virsiņai saputo mīkstu sviestu kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un rīvēto citrona miziņu.
-
Pēc tam vienu pēc otras iemaisa olas.
-
Pārmaiņus pa daļām pievieno miltus un pienu.
-
Sagatavotās avenes un ābolus lej veidnē un pa virsu uzliek mīklu. Taču visapkārt atstāj brīvu malu, jo cepšanas laikā mīkla nedaudz izplūst uz malām.
-
Šo saldo ēdienu cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes, līdz virsiņa palikusi zeltaini brūna.
-
Pēc izņemšanas no cepeškrāsns mazliet atstāj mierā, bet galdā pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs