Savādāk cepti ābolīši ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas

  • Vaniļas mērcei:
  • 3 olas dzeltenumi
  • 800 ml piens (es uz 250 ml rēķinu 1 olas dzeltenumu)
  • Cukurs
  • Vaniļas cukurs
  • 10 āboli
  • Auzu pārslas
  • Kanēlis
  • 3 olas baltumi
  • Šķipsniņa sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Liek karsēties pienu, tikmēr puto olas dzeltenumus ar cukuru līdz cukura graudiņi izkūst. Kad piens teju, teju sāk celties uz augšu, ņem no uguns nost un ātri iemaisa sakultās olas. Pievieno vaniļas cukuru un liek ūdens peldē dzesēties.
  2. Ābolus nomazgā, izgrebj vidiņus.
  3. Vidū iekaisa cukuru.
  4. Saputo olas baltumus ar cukuru - daudzumu arī pēc velēšanās, pievienojam šķipsniņu sāls.
  5. Iepriekš apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru - atdzesētas. Sajauc kopā un liek ar karotīti sagatavotajos ābolos.
  6. Pārkaisa ar kanēli.
  7. Liek 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz apm. 20 min. Atkarīgs no ābolīšu šķirnes.
  8. Visam pāri labas domas, mīlestību un garšīgumiņš gatavs. :)
  9. Labu apetīti! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi