Sākums > Receptes > Deserti

Savādāk cepti ābolīši ar vaniļas mērci

2012. gada 25. novembris
Foto: Anda Kuzņecova
Pagatavošana
40 min
1. Liek karsēties pienu, tikmēr puto olas dzeltenumus ar cukuru līdz cukura graudiņi izkūst. Kad piens teju, teju sāk celties uz augšu, ņem no uguns nost un ātri iemaisa sakultās olas. Pievieno vaniļas cukuru un liek ūdens peldē dzesēties.
2. Ābolus nomazgā, izgrebj vidiņus.
3. Vidū iekaisa cukuru.
4. Saputo olas baltumus ar cukuru - daudzumu arī pēc velēšanās, pievienojam šķipsniņu sāls.
5. Iepriekš apgrauzdētas auzu pārslas ar cukuru - atdzesētas. Sajauc kopā un liek ar karotīti sagatavotajos ābolos.
6. Pārkaisa ar kanēli.
7. Liek 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī uz apm. 20 min. Atkarīgs no ābolīšu šķirnes.
8. Visam pāri labas domas, mīlestību un garšīgumiņš gatavs. :)
9. Labu apetīti! :)
Uz augšu