-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Mandeļu kūka
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Kūkai:
-
250 g sviesta
-
140 g cukura
-
5 olas
-
300 g maltu mandeļu
-
1-2 tējk. kanēļa pulvera
-
1 ēd. k. kakao pulvera
-
1 rīvēta citrona miziņa
-
75 g miltu
-
2 tējk. cepamā pulvera
- Drumstalām:
-
100 g miltu
-
40 g mandeļu skaidiņu
-
50 g cukura
-
75 g sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
75 min.
-
Sakuļ sviestu kopā ar cukuru gaisīgā masā.
-
Pa vienai piemaisa klāt olas.
-
Samaisa kopā mandeles, kanēli, kakao, citronu miziņu, miltus un cepamo pulveri, visu to pievieno pie sakultā sviesta.
-
Kūkas veidni, kurai ir noņemamas malas, iesmērē ar taukvielām. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
-
Lai pagatavotu drumstalas, samaisa miltus ar mandeļu skaidiņām un cukuru.
-
Izkausē sviestu un atdzesē, līdz tas paliek remdens.
-
Lēnām pilina klāt miltiem un veido no tā drumstalas.
-
Mandeļu kūku liek kūkas veidnē. Pa virsu uzliek drumstalas.
-
Kūku cep 50 - 60 minūtes karstā cepeškrāsnī 160 grādos.
-
Kūku izņem no cepeškrāsns un mazliet to vēl atstāj veidnē. Pēc tam uzmanīgi izņem no veidnes un atdzesē pilnībā.
Gatavo kūku pārkaisa ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs