Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāpostu pudiņš

2012. gada 22. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un samīca kopā ar malto gaļu, smalki sakapātiem pētresīļiem, olu un 2 ēd. k. rīvmaizes, lai veidotos stingra viendabīga masa. Tai pievieno sāli un piparus.
2. Tomātus izņem no šķidruma un sagriež četrās daļās.
3. Ķiploku notīra un piespiež klāt tomātiem.
4. Pēc garšas pievieno garšvielas un baziliku.
5. Uz mērenas uguns katlā bez vāka ļauj apmēram 20 minūtes vārīties.
6. Nogriež puķkāposta lapas.
7. Galviņu sadala rozetītēs, nomazgā un vāra 10 minūtes 1/4 litrā ūdens.
8. Tomātus applaucē, nomizo, sadala četrās daļās un izņem cietos vidiņus.
9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
10. Tomātu mērci sajauc ar malto gaļu.
11. Sacepuma formu rūpīgi ieziež ar sviestu un gaļas masu vienmērīgi izliek pa formas pamatni.
12. Tomātu daiviņas izvieto gar formas malām, bet puķkāposta rozetītes - formas centrā.
13. Pārkaisa ar sāli un muskatriekstu.
14. Parmezāna sieru sajauc ar atlikušo rīvmaizi un pārkaisa pāri sacepumam, virsū pārlieck ar sviesta piciņām.
15. Puķkāpostu sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.
16. Labu apetīti!
Uz augšu