Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un samīca kopā ar malto gaļu, smalki sakapātiem pētresīļiem, olu un 2 ēd. k. rīvmaizes, lai veidotos stingra viendabīga masa. Tai pievieno sāli un piparus.
Tomātus izņem no šķidruma un sagriež četrās daļās.
Ķiploku notīra un piespiež klāt tomātiem.
Pēc garšas pievieno garšvielas un baziliku.
Uz mērenas uguns katlā bez vāka ļauj apmēram 20 minūtes vārīties.
Nogriež puķkāposta lapas.
Galviņu sadala rozetītēs, nomazgā un vāra 10 minūtes 1/4 litrā ūdens.
Tomātus applaucē, nomizo, sadala četrās daļās un izņem cietos vidiņus.
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
Tomātu mērci sajauc ar malto gaļu.
Sacepuma formu rūpīgi ieziež ar sviestu un gaļas masu vienmērīgi izliek pa formas pamatni.
Tomātu daiviņas izvieto gar formas malām, bet puķkāposta rozetītes - formas centrā.
Pārkaisa ar sāli un muskatriekstu.
Parmezāna sieru sajauc ar atlikušo rīvmaizi un pārkaisa pāri sacepumam, virsū pārlieck ar sviesta piciņām.
Puķkāpostu sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
1 galviņa puķkāposta ( apm. 1 kg)
500 g konservētu tomātu
400 g jauktas maltās gaļas
500 g gatavu tomātu
1 sīpols
1 ķiploku daiviņa
1 saišķītis pētersīļu
1 ola
4 ēd. k. rīvmaizes
1 šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
50 g parmezāna siera
40 g sviesta
2 ēd. k. eļļas
Sāls
Pipari
-->
Pagatavošana
75 min.75 min.
Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un samīca kopā ar malto gaļu, smalki sakapātiem pētresīļiem, olu un 2 ēd. k. rīvmaizes, lai veidotos stingra viendabīga masa. Tai pievieno sāli un piparus.
Tomātus izņem no šķidruma un sagriež četrās daļās.
Ķiploku notīra un piespiež klāt tomātiem.
Pēc garšas pievieno garšvielas un baziliku.
Uz mērenas uguns katlā bez vāka ļauj apmēram 20 minūtes vārīties.
Nogriež puķkāposta lapas.
Galviņu sadala rozetītēs, nomazgā un vāra 10 minūtes 1/4 litrā ūdens.
Tomātus applaucē, nomizo, sadala četrās daļās un izņem cietos vidiņus.
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
Tomātu mērci sajauc ar malto gaļu.
Sacepuma formu rūpīgi ieziež ar sviestu un gaļas masu vienmērīgi izliek pa formas pamatni.
Tomātu daiviņas izvieto gar formas malām, bet puķkāposta rozetītes - formas centrā.
Pārkaisa ar sāli un muskatriekstu.
Parmezāna sieru sajauc ar atlikušo rīvmaizi un pārkaisa pāri sacepumam, virsū pārlieck ar sviesta piciņām.
Puķkāpostu sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Jānis Blūms: neatbalstu diētas, ne arī vegānu uzturu. Jāēd sabalansēti, pārspīlēt nevajag
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri