-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Brokoļi ar olām un garšaugiem
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
2 kg brokoļu
-
4 olas
-
1 liels sīpols
-
50 g g parmezāna siera
-
Sāls
-
3 daiviņa/s ķiploka
-
4 ēd. k. sviesta
-
1 saišķītis pētersīļu
-
1 saišķītis bazilika
-
Pipari
-
Rīvēts muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
30 min.
-
Olas cieti novāra un atdzesē.
-
Brokoļus sadala lielās rozetītēs, resnos kātus nomizo un sagriež ripiņās.
-
Uzvāra daudz ūdens, kam pievienots sāls, 6 minūtes vāra tajā brokoļu rozetītes un kātus.
-
Pēc tam izlej visu sietā, strauji atdzesē ar aukstu ūdeni un ļauj ļoti labi notecēties.
-
Nomizo sīpolu un ķiploku, sagriež sīkos gabaliņos.
-
Platā pannā, karstā sviestā sīpolus un ķiplokus apcep caurspīdīgus.
-
Olas noloba un sagriež kubiņos.
-
Nomazgā pētersīļus un baziliku, noplūc lapiņas, smakli sakapā un samaisa kopā ar iepriekš sagrieztajām olām.
-
Brokoļus liek pannā pie sīpoliem un ķiplokiem. Cep apmēram 5 minūtes, ļoti uzmanīgi apmaisot.
-
Garšai mazliet uzkaisia sāli, piparus un muskatriekstu.
-
Brokoļus liek šķīvjos, pārkasa ar sagrieztām olām un garšaugiem kā arī ar parmezāna sieru. Pasniedz ar karbonādi kas pildīta ar maizi.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs