Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Brokoļi ar olām un garšaugiem

Brokoļi ar olām un garšaugiem

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg brokoļu
  • 4 olas
  • 1 liels sīpols
  • 50 g g parmezāna siera
  • Sāls
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 4 ēd. k. sviesta
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis bazilika
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas cieti novāra un atdzesē.
  2. Brokoļus sadala lielās rozetītēs, resnos kātus nomizo un sagriež ripiņās.
  3. Uzvāra daudz ūdens, kam pievienots sāls, 6 minūtes vāra tajā brokoļu rozetītes un kātus.
  4. Pēc tam izlej visu sietā, strauji atdzesē ar aukstu ūdeni un ļauj ļoti labi notecēties.
  5. Nomizo sīpolu un ķiploku, sagriež sīkos gabaliņos.
  6. Platā pannā, karstā sviestā sīpolus un ķiplokus apcep caurspīdīgus.
  7. Olas noloba un sagriež kubiņos.
  8. Nomazgā pētersīļus un baziliku, noplūc lapiņas, smakli sakapā un samaisa kopā ar iepriekš sagrieztajām olām.
  9. Brokoļus liek pannā pie sīpoliem un ķiplokiem. Cep apmēram 5 minūtes, ļoti uzmanīgi apmaisot.
  10. Garšai mazliet uzkaisia sāli, piparus un muskatriekstu.
  11. Brokoļus liek šķīvjos, pārkasa ar sagrieztām olām un garšaugiem kā arī ar parmezāna sieru. Pasniedz ar karbonādi kas pildīta ar maizi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes augļu kūka

Adventes augļu kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas