Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Brokoļi ar olām un garšaugiem

2012. gada 20. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Olas cieti novāra un atdzesē.
2. Brokoļus sadala lielās rozetītēs, resnos kātus nomizo un sagriež ripiņās.
3. Uzvāra daudz ūdens, kam pievienots sāls, 6 minūtes vāra tajā brokoļu rozetītes un kātus.
4. Pēc tam izlej visu sietā, strauji atdzesē ar aukstu ūdeni un ļauj ļoti labi notecēties.
5. Nomizo sīpolu un ķiploku, sagriež sīkos gabaliņos.
6. Platā pannā, karstā sviestā sīpolus un ķiplokus apcep caurspīdīgus.
7. Olas noloba un sagriež kubiņos.
8. Nomazgā pētersīļus un baziliku, noplūc lapiņas, smakli sakapā un samaisa kopā ar iepriekš sagrieztajām olām.
9. Brokoļus liek pannā pie sīpoliem un ķiplokiem. Cep apmēram 5 minūtes, ļoti uzmanīgi apmaisot.
10. Garšai mazliet uzkaisia sāli, piparus un muskatriekstu.
11. Brokoļus liek šķīvjos, pārkasa ar sagrieztām olām un garšaugiem kā arī ar parmezāna sieru. Pasniedz ar karbonādi kas pildīta ar maizi.

Labu apetīti!
Uz augšu