Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Trifeļu zvaigznītes aveņu mērcē

Trifeļu zvaigznītes aveņu mērcē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Aveņu mērcei:
  • 300 g aveņu
  • 2 ēd. k. portvīna (var aizstāt ar augļu sulu)
  • 1 tējk. citronu sulas
  • 2 ēd. k. cukura
  • Zvaigznītēm:
  • 100 g rūgtās šokolādes
  • 100 g piena šokolādes
  • 100 g trekna putukrējuma
  • 1 ēd. k. sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Avenes pārlasa un kopā ar portvīnu vai augļu sulu, citronu sulu un cukuru uzvāra. Nogaršo, izberž caur sietu un atdzesē.
  2. Lai pagatavotu trifeļu masu, šokolādes sakapā iespējams sīki un ieliek metāla bļodā.
  3. Putukrējumu un sviestu sasilda un pievieno šokolādei.
  4. Visu liek siltā ūdens peldē un sakuļ gaisīgā krēmā, pēc tam atdzesē.
  5. Šokolādes masu vēlreiz sakuļ, pēc tam apmēram 1 cm biezā kārtā uzsmērē uz plastmasas vai marmora plāksnes vai virtuves dēlīša. Uz 6 stundām ieliek ledusskapī.
  6. Aveņu mērci kā saldā ēdienā pamatni sadala deserta šķīvjos.
  7. No sagatavotas šokolādes masas ar formiņām izspiež zvaigznītes, pēc tam tās ar lāpstiņu uzmanīgi paceļ un ieliek mērcē.
    Var lielākas, mazākas kā sirds vēlas.

    P.S. Trifeļu masa nelips pie formiņām, ja pirms izspiešanas formiņu iegremdēs kakao pulverī.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas