Sākums > Receptes > Deserti

Trifeļu zvaigznītes aveņu mērcē

2012. gada 19. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Avenes pārlasa un kopā ar portvīnu vai augļu sulu, citronu sulu un cukuru uzvāra. Nogaršo, izberž caur sietu un atdzesē.
2. Lai pagatavotu trifeļu masu, šokolādes sakapā iespējams sīki un ieliek metāla bļodā.
3. Putukrējumu un sviestu sasilda un pievieno šokolādei.
4. Visu liek siltā ūdens peldē un sakuļ gaisīgā krēmā, pēc tam atdzesē.
5. Šokolādes masu vēlreiz sakuļ, pēc tam apmēram 1 cm biezā kārtā uzsmērē uz plastmasas vai marmora plāksnes vai virtuves dēlīša. Uz 6 stundām ieliek ledusskapī.
6. Aveņu mērci kā saldā ēdienā pamatni sadala deserta šķīvjos.
7. No sagatavotas šokolādes masas ar formiņām izspiež zvaigznītes, pēc tam tās ar lāpstiņu uzmanīgi paceļ un ieliek mērcē.
Var lielākas, mazākas kā sirds vēlas.

P.S. Trifeļu masa nelips pie formiņām, ja pirms izspiešanas formiņu iegremdēs kakao pulverī.

Labu apetīti!
Uz augšu