Avenes pārlasa un kopā ar portvīnu vai augļu sulu, citronu sulu un cukuru uzvāra. Nogaršo, izberž caur sietu un atdzesē.
Lai pagatavotu trifeļu masu, šokolādes sakapā iespējams sīki un ieliek metāla bļodā.
Putukrējumu un sviestu sasilda un pievieno šokolādei.
Visu liek siltā ūdens peldē un sakuļ gaisīgā krēmā, pēc tam atdzesē.
Šokolādes masu vēlreiz sakuļ, pēc tam apmēram 1 cm biezā kārtā uzsmērē uz plastmasas vai marmora plāksnes vai virtuves dēlīša. Uz 6 stundām ieliek ledusskapī.
Aveņu mērci kā saldā ēdienā pamatni sadala deserta šķīvjos.
No sagatavotas šokolādes masas ar formiņām izspiež zvaigznītes, pēc tam tās ar lāpstiņu uzmanīgi paceļ un ieliek mērcē.
Var lielākas, mazākas kā sirds vēlas.
P.S. Trifeļu masa nelips pie formiņām, ja pirms izspiešanas formiņu iegremdēs kakao pulverī.
Labu apetīti!
Sastāvdaļas
Aveņu mērcei:
300 g aveņu
2 ēd. k. portvīna (var aizstāt ar augļu sulu)
1 tējk. citronu sulas
2 ēd. k. cukura
Zvaigznītēm:
100 g rūgtās šokolādes
100 g piena šokolādes
100 g trekna putukrējuma
1 ēd. k. sviesta
-->
Pagatavošana
30 min.30 min.
Avenes pārlasa un kopā ar portvīnu vai augļu sulu, citronu sulu un cukuru uzvāra. Nogaršo, izberž caur sietu un atdzesē.
Lai pagatavotu trifeļu masu, šokolādes sakapā iespējams sīki un ieliek metāla bļodā.
Putukrējumu un sviestu sasilda un pievieno šokolādei.
Visu liek siltā ūdens peldē un sakuļ gaisīgā krēmā, pēc tam atdzesē.
Šokolādes masu vēlreiz sakuļ, pēc tam apmēram 1 cm biezā kārtā uzsmērē uz plastmasas vai marmora plāksnes vai virtuves dēlīša. Uz 6 stundām ieliek ledusskapī.
Aveņu mērci kā saldā ēdienā pamatni sadala deserta šķīvjos.
No sagatavotas šokolādes masas ar formiņām izspiež zvaigznītes, pēc tam tās ar lāpstiņu uzmanīgi paceļ un ieliek mērcē.
Var lielākas, mazākas kā sirds vēlas.
P.S. Trifeļu masa nelips pie formiņām, ja pirms izspiešanas formiņu iegremdēs kakao pulverī.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri