Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu saldēdiens

2012. gada 18. novembris
Foto: Megija Medvedkina
Pagatavošana
40 min
1. Noskalo zemenes aukstā ūdenī, tad ar mazu nazīti izņem ogām kātiņu un izvelc serdīti. Lielāko daļu zemeņu pārgriez uz pusēm, bet dažas atstāj veselas. Ieliec zemeņu pusītes lielā stikla vai porcelāna bļodā.
2. Pārgriez uz pusēm biskvītu. Apsmērē katru tā pusīti ar ievārījumu un tad saspied atkal kopā. Sagriez katru biskvītu četrās daļās.
3. Noklāj zemenes ar biskvītu gabaliņiem un samaisi visu kopā.
4. Apslaki maisījumu ar ābolu sulu.
5. Pārklaj bļodu ar blīvu plēvi. Apmēram uz trim stundām ieliec trauku leduskapī, līdz biskvīts būs kļuvis mīksts.
6. Izmantojot vissmalkāko rīvi, noņem citronam dzelteno miziņu. Ar nazi nokasi no rīves miziņu.
7. Kad biskvīts un zemeņu maisījums ir atdzisis, lielā traukā ielej saldo krējumu. Pievieno pienu, citrona miziņu un cukuru. Vairākas minūtes šo maisījumu kuļ līdz masa kļūst biezāka. Tai nevajadzētu but pārāk biezai.
8. Ar saputoto masu vienmērīgi pārklāj biskvīta un zemeņu maisījumu.
9. Ieliec saldēdienu leduskapī līdz brīdim, kad tas būs jāliek galdā.
10. Labu apetīti!
Uz augšu