-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Puķkāpostu sautējums ar kariju
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 neliels puķkāposts (apm. 700 g )
-
500 g kartupeļu
-
150 g zaļo zirnīšu
-
100 g krējuma
-
1 neliels sīpols
-
2 ēd. k. saulespuķu eļļa
-
2 daiviņas ķiploka
-
1 ēd. k. karija pulvera (gribās spēcīgāku garšu, tad liek 2 ēd.k.)
-
1 /2 l dārzeņu buljona
-
2 tējk. pārtikas ciete
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
25 min.
-
Puķkāpostu sadala rozetītēs.
-
Kartupeļus nomizo, noskalo, pārgriež uz pusēm un sagriezž apmēram 2 cm lielos gabaliņos.
-
Sīpolu nomizo un smalki sakapā.
-
Sakarsē eļļu un apcep tajā sīpolus caurspīdīgus. Piespiež klāt ķiploku. Pieliek klāt puķkāpostus un kartupeļus, pēc tam visu kopā sautē.
-
Pāri dārzeņiem uzkaisa karija pulveri un mazliet pasautē.
-
Pielej buljonu un 10-12 minūtes turpina dārzeņus sautēt.
-
Pieliek klāt zaļos zirnīšus un visu kopā sautē vēl 3 minūtes, kamēr kartupeļi mīksti, bet puķkāposti un zirnīši vēl stingri ..
-
Pārtikas cieti kopā ar krējumu samaisa viendabīgā masā, iebiezina ar to dārzeņus. Pieliek klāt sāli un piparus.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs