-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Lazanjas rullīši ar dārzeņiem un sieru
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
12 lazanjas plāksnītes
-
100 g šampinjonu
-
150 g parmezāna siera
-
250 g Mozzarella siera
-
125 g Creme fraiche jeb krējuma
-
1 tējk. kaltēta oregano
-
1 /8 l piena
-
5 ēd. k. dārzeņu sulas
-
1 saišķītis pavasara sīpoli
-
2 burkāni
-
1 sīpols
-
1 saišķītis pētersīļu
-
2 ēd. k. eļļas
-
Sāls
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
85 min.
-
Pavasara sīpolus, burkānus, sēnes, pētersīļus nomazgā, notīra un sakapā.
-
Lielā pannā sakarsē 1 ēd. k. eļļas, apmēram 10 minūtes sautē tajā dārzeņus, līdz maisījums sabiezējis.
-
Garšai pievieno oregano, sāli un piparus, atstājiet atdzist.
-
Sarīvē parmezāna sieru, Mozarella sieru sagriež šķēlēs.
-
Pienu samaisa ar krējumu, dārzeņu sulu, sāli un pipariem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
-
Katlā uzvāra ūdeni, kam pievieno sāli un atlikušo eļļu.
-
Katlā vienā reizē liek 3 lazanjas plāksnes un vāra apmēram 3 minūtes, līdz tās paliek pietiekami lokanas, lai varētu saritināt.
-
Plāksnes izņem no ūdens, uzliek uz virtuves dvieļa, liek virsū dārzeņu pildījumu un plāksni sarullē.
-
Rullīšus liek citu citam līdzās lēzenā sacepumu veidnē.
-
Veidnē saliktos rullīšus pārkaisa ar parmezāna sieru, pārlej ar piena maisījumu, pāri pārliek mocarellas siera šķēles.
-
Lazanjas rullīšiem virsū var uzliet vienu ēdamkaroti izkausēta sviesta.
-
Lazanja rullīšus liek karstā cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā 35 minūtes, līdz to virspuse ir kļuvusi zeltaini brūna.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs